Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Ilk grup konserim için ses sistemleri , monitörler hakkında yardım ::

  • angelmad • 9 Mayıs 2010 02:17 • #537192
    Öncelikle selamlar;
    Bir süredir çalıştığım arkadaşlar ile 21 mayısta bir lisede konser vericez , fakat aramızda ses sistemleri konusunda bilgili kişi olmadığı için yardımınıza ihtiyacımız var.
    Öncelikle monitör konusunu sorayım;
    Tabi ki monitörümüz yok fakat arkadaşta philips marka eski bir ses sistemi varmış.Bu ses sisteminde 2 tane de uzunlığı 80 cm ,genişliği de 30 cm civarı olan kolon varmış.Artık kaç wattlık bilmiyorum ama ses gücü baya iyi.Acaba bunu monitör gibi kullanabilirmiyim ? Kullanabilirsem acaba mixere bağlama olayını söyliyebilirmisiniz ?

    Bateristime de kulaklık ayarlıyacaz.Bu da monitör tarzında bir işe yarasın istiyoruz fakat o kulaklık ta 60 lira civarı bir fiyata sahip philips bir monitör.

    Bu iki sorumda asıl istediğim kişinin kendi enstruman veya vokal sesini baskın olarak duyması.Bunu da nasıl ayarlıyacağımızı sormak istiyoruz.

    ________

    Diğer sorum ses sistemi hakkında;
    Şimdi öyle pek bütçemiz olmadığı için üye olduğum bir dernekten emaneten 1 mixer ve 2 kolon alıcaz.Bu 2 kolon bilinen konser kolonları yani yeterince güçlü.Acaba bass ve baterideki sesler için sap bass denilen kolonlar şartmıdır ? Yoksa bu 2 kolon bize yeterli olur mu ? Davula da mikrofon tesisatı kuracaz.
    Acaba mixer bu sesleri kaldırabilir mi ? Tabi mixerin kalitesini bilmeden kesin birşey söyliyemezsiniz ama yine de böyle bir risk var mı onu bilmek istiyorum.