Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

digitech rp 100 de ton ayarlarından anlayan varmı?

• Y_ibanez • 11 Nisan 2005 20:41 • #542452
    digitech rp 100 de ton ayarlarından anlayan varsa rici ederim paylaşın
  • mazanni • 23 Nisan 2005 23:33 • #542643
    ne yazmak istiyorsun ben biraz yardım edebilirm.
  • Y_ibanez • 27 Eylül 2005 16:23 • #546099
    ben bu rp 100 de bi türlü tam kafama göre ton ayarlayamıyorum biraz bahsetsen
  • kkurt • 27 Eylül 2005 18:57 • #546100
    Bu aletlerde genelde döner dolaşır aynı tonu bulursun, yapılan EQ ayarından ibarettir, bi distorsiyon pedalının ardına konan EQ pedalının ötesine geçmez, diğer ayarlar da gereksiz detay zaten, çok ta önemli olmayan şeyler hakkında (distorsiyondan sonra chorus koysak mı koymasak mı yoksa biraz daha reverb mi eklesek pitch shift mi etsek gibilerinden sonucu çok ta fazla değiştirmeyen bazı durumlarda da sinir bozucu ses tonlarına sebep olan şeyler (örneğin kaliteli bir pitch shifter pahalıdır, digitech kalitesizini koymuştur muhtemelen, sesi bozmaktan başka bir işe yaramaz)).

Bu durum ne yaparsan yap aletin içinde aslında bir tek (ya da en fazla iki tane) distorsiyon devresi olmasından kaynaklanıyor. Aynı devreden iki farklı ton kolay kolay elde edilmez (belki distorsiyondan sonra gelen EQ ya ilave bir de distorsiyondan önce EQ koyarsan bazı sert manyetiklerin tonunu yumuşatabilirsin, gitarın manyetiğini değiştirmene gerek kalmayabilir, tabi extradan "his" gürültüsüne sebep olduğu için pek tercih edilmiyor.). Bu işin çözümü dijital modelleme yapmak, istediğin her farklı ton için oturup farklı bir model (yani bilgisayar programı) yazmak. Yoksa kaç farklı ton istiyorsan o kadar çok sayıda distorsiyon devresi koyman gerekir bu da biraz masraflı olur. Bu sebeple digitech marka aletleri özellike RP serisini sevmem.

Tabi bu olayın bir de klasik çözümü var. Bir tüplü amfi, birkaç tane de distorsiyon/overdrive pedalı.