-
arkadaşlar bu aralar bar vs de grupla beraber çalabileceğim bir gitar anfisi almayı düsünüyorum. düşündügüm anfi 40 50w civarı bişey olacak. tabi haliyle mikrofonlamak gerekecek. elimde şu anda 15w bir anfi mevcut ve evde sağladığı tondan memnunum. bunu iyi bir şekilde mikrofonlasam nasıl olur? ne yapabilirim? preamp almayı düsünmüyorum. genellikle clean ve efektsiz tonlar kullanıyorum.
birde ikinci sorum hiç bir mikrofonlama vs olmadan min. kaç watt anfiyle sesim gümbürtüye gitmeden gitar çalabilirim? (sakin çalan bir davulcu ve tarz rock n roll blues vs...)
-
15Wlık amfiyi mikrofonlayarak kullanabilmen lazım. Fakat tam olarak emin olamıyorum. bar gürültüsünde amfin yetersiz kalırsa mikrofona diğer enstrumanlar karışıp sesi boğabilir. Ama bence bi gece dene. 15lik kesmezse 75Wlık bi amfi davulla baş eder sanırım.
-
mikrofon işe yarar biz de öyle yapıyoduk...lisedeyken gidip de 150 watt anfi alcak hallimiz yok ya...sen bi dene...
-
beyler davulla bas edebilecek min güç 60 watt tır 15 watt ta kendi sesini bile duyamazsın mikrofonla girdigindede fazla frekans karısımı olur ben denemiştim kötü ama baska anfi lazım dostum büyük alan oldugggggu icin anfin istedigin kadar gain vermez ve tiz bi ses cıkar bence 100 wattlık bır mg100dfx al herbokun üstesinden gelir iste ozaman mikrofonlamanın evkini alırsın
-
çok pahalı onlar ya. davul sakin çalıyomuş, zaten heavy metal falan yapmıyolar anladığım kadarıyla, anfide line out varsa ordan da yapılabilir gibi...valla biz mikrofon kullanıyoduk oluyodu,tabi ilk fırsatta sağlam bi anfi şart ama para işte...
-
abi iyide ben öyle düsünmüyorum ki genede 15 watt lık possssssssssssss
-
arkadaşlar çok sağolun. dediklerinizi dikkate alıcam. şimdi görünüşe göre 75 100w arası birşey almak mantıklı görünüyor. hem böylece anfi monitör görevi de görmüş olur sanki. marshall mg ler güzel aslında oof of bakalım olaylar nasıl gelişecek :D
-
100W.lık tan aşağısı hikaye biraderim.15 i mikrofonlaman basın kompresörlüğünü öldürebilir.Tabii barın akustik yapısı falan ..vs derken,velhasıl 100 lük al ampfiden yol ver, başın ağrımasın..
-
amfinin line out çıkışını bardaki miksere girersen hiç bir sorun yaşamassın sterse 2 wattlık olsun denendi ve görüldü
-
ben de öyle bi şeyler geveledim ama tam olarak bilgim yoktu, doğru bak...