Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Analog pedal veya Processor konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar buraya

• Fuky • 30 Nisan 2005 20:39 • #542810
    Selam ben 1998 yılından beri gitar çalıyorum.2 senedir de grup ortamı içerisindeyim çeşitli yerlerde çaldım konserlere çıktım fakat set-up olaylarından fazla anladığım sölenemez stüdyo çalışmalarında amfinin distortion ını(marshall mg100dfx) kullanıyorum,konserlerdede arkadaşlarımdan boss,digitech gibi processorleri ödünç alıyorum.Kendi processor ümü veya set-up ımı yapmak için bu aralar para biriktirmeye başladım fakat nerden başlasam bilemiyorum,fuzz tonlarını çok seviyorum fulltone octafuzz diye bi pedal var nasıl bişi olduğu ne işe yaradığı hakkında bi bilgisi olan varmı? ve jim dunlop cry baby wah pedalı hakkında bilgisi olan lütfen yazsın set-up yapmaya karar verirsem sizce bu pedalları almam gerekirmi? ve mutlaka set-up yap derseniz hangi pedalları almam gerekir? veya bana önerebileceğiniz bir processor varmı? kendi tonlarımı yapabilceğim ve sesinin analog pedallara yakın olduğu birşey? gitarım Gibson-SG
  • XES • 1 Mayıs 2005 00:53 • #542820
    Processor-analog konusunda daha önce çok şeyler yazıldı. Önceki konulara bakabilirsin.
    Fakat Wah kullanacaksan CryBaby Wahların şahıdır. O kadar söylüyorum yani...
  • ibanetze • 1 Mayıs 2005 01:12 • #542821
    cry baby ilk adım...bi tane de delay...etti 500 dolar
  • Single_FACTOR • 1 Mayıs 2005 20:13 • #542855
    ana hatlarda ilk önce mutlaka ayrı bir compessor , overdrive ve wah ın olmalı.
    bunun dışında diğer sesleri chorus,text,delay gibi prosesörden alabilirsin.benim tavsiyem sallanmayan bir sound için prosessörleri wah, overdrive,distortion için kullanmayın.
  • ibanetze • 1 Mayıs 2005 20:31 • #542856
    processorlerin delayleri çok yetersiz bence...
  • Single_FACTOR • 1 Mayıs 2005 21:25 • #542863
    haklısın ama 1000$ lık bir setup kuramayacak arkadaşlar için delay,reverb donusunda prosesörler idare eder. delay-reverb alanında korg iyi iş çıkarır genede benim bildiğim.
  • ibanetze • 1 Mayıs 2005 21:44 • #542864
    adamda gibson sg varmış yahu :)
  • mazanni • 1 Mayıs 2005 22:09 • #542871
    selam. herşeyden önce Gibson-Sg ucuz processorle olmaz. şahsen gitara ayıp olur diye düşünüyorum. ama setup kurmak için başlangıç olarak müzik tarzını belirlemen gerek. Gibsonla herşeyi çalarsın ama sen ne çalmak istiyorsun bu önemli. Distortion tonlar için boss,mxr gibi markalar çok ideal. bunlardan hangisinin tonu hoşuna gider buna sen gitarınla ve varsa amplinle deneyerek karar ver. setup için dist+o.drive+harici compressor+wah+orta kalite bir process alabilirsin. processorden reverb,delay,cabin, noice gate, chorus, flanger, rotary, panner gibi efectleri kullanırsın. harici bir graphic EQ alırsan daha iyi olur. tüm bunları aldığın zaman seni bekleyen sorunlardan biri bunların muhafzası diğeri de enerji ihtiyacının karşılanması olacaktır. muhafaza için Boss un ürettiği bir pedal board var ve enerji sorununu da çözebilirsin onunla. üzerinde kendi dağıtıcı regüleli adaptörü var. ayrıca tuner da var o board da.bunun dışında kendi setup'ına göre özel bir board yaptırabilirsin ama onunda enerji problemi olur. adaptörler çok hantal olur ya da pil masrafından batarsın. bunlar sana yaklaşık olarak 850 ila 1200 dolara falan malolur. bunun için ihtiyaçlarını ve öncelik sırasını çok iyi belirlemelisin. wah için dunlop crybaby olabilir. bunun yanı sıra morley bad horsie ve boss PW-10 wah processor alabilirsin. boss un içinde crybaby,morley,vox gibi ünlü markaların seçenekleri, drive ve vibrato seçenekleri var. 8 farklı seçeneğin var. güzel bir cihaz. tek eksiği volume control olmaması.

hesabını iyi yapıp ne almak istediğine kara verdiğin zaman mutlaka kendi mevcut sisteminle birleştirip dene. denemeden alma.
  • Ulaireattea • 3 Mayıs 2005 16:19 • #542935
    MXR Distortion+ 'ı öneririm çok güzel bi fuzz tonu var bence.Delay ve Reverbide ucuz bi processorle halletmeyi düşünürsün AX1500G yi öneririm sıfırı 350$ ikinci el 250-260 civarında.Chorus için ayrı pedal alırsanda Line6'inkiler çok iyiymiş diye 'duydum'.
  • JeLLYJaM • 3 Mayıs 2005 17:20 • #542940
    Mis gibi sg'in varmış ve fuzz seviyorsun e hal böyle olunca erkin baba geliyor akla.O da sg kullanıyor ve fuzzları çok iyi.Boss GT6 processör kullanıyo bizim gitarist aldı 450 500 euro civarı birşey ve baya kaliteli.Ha daha sonra bi dia box wah pedalı compressör falan analog alırsın.