-
Asagi yukari 6-7 senelik piyanistim. Ama sahsen uflemeli bi müzik aleti de calmak istiyorum. Kafamda Saksofon, Klarnet, Trompet gibi enstrumanlar var.
1- Yasim 21, bu saatten sonra uflemeli bi calgiyla ugrasmak zaman ve para kaybimidir?
2- Eger degilse, hangi müzik aleti finansal acidan ve baslama kolayligi acisindan daha uygun olacaktir?
ilgilenirseniz baya hos olur. Hatta ben de bilgilenmis olurum vb vb
-
cevap 1- niye zaman kaybı olsun ki? 6-7 senedir müzikle uğraştığına göre yeni bir alet çalmak, hiç bilmeyene göre daha kolay senin için. ama çalışmadan olmaz tabi ki.
cevap 2- bu soru yanlış bence. asıl şunu cevaplaman lazım : ben hangisini çalmaktan daha çok hoşlanırım?
kolay gelsin...
-
1- sen nota bilgisi gibi şeylere sahipsin sadece bunu enstrumana uyarlaman gerekir.ama tabi o enstrumana has teknikler vardır ki zaman ister...
2- valla sksafon ve klarnet için iyi birşey düşünüyorsan biraz pahalı. bende dandik bi klarnet var sadece hevesimi tatmin etmek için aldım. daha doğrusu buldum. hem bu senin gelirine göre de değişir. umarım baban zengindir okulundan burs murs alıyorsundur...
-
saksafon fiyatları nekadar ?
-
Benim asıl kaygım, nefesli enstruman olmalarından ötürüydü. İsin doğrusu, nefes gelişimi ve ağız gelişimi için geç kalınmış olunup olunmayacağını düşünüyordum ben daha çok. Yoksa müziğin içindeyim, öyle ya da böyle elime bi enstruman aldığımda hiç bilmesem de zaten bişeyler çalabiliyorum.
-
Eğer arabadan veya güzel bi klavyeden vazgeçersem bi nefesli enstruman alabilirim sanırım (-:
Saksafon için, kiralamayı düşünün diyorlar bilgisi olan var mı acaba? Hem ne kadar sağlıklı olur?
-
yaşla beraber akciğer kapasitesi geliştiği için, böyle bir sorun yaşanmıyor. ağız gelişimi diye de birşey yoktur. yalnız seçtiğin enstrumana göre dudak kaslarının güçlenmesi ve pozizyonu öğrenmesinden bahsedebiliriz. kısacası herhangi bir enstrumana geç başlamak ne kaybettiriyorsa nefeslilerde de aynı bence.
saksofon fiyatları çok çeşitli. 300 dolara da bişeyler bulabilirsin. ama idare edecek bir kalitede olmasını istiyorsan birkaç katını gözden çıkarmakta fayda var. çok paran varsa tabii, bin dolarlar da harcamak mümkün:)
kiralayan yer varsa bu da mümkün ama aletin durumunu bir bilene göstermek lazım. tünelde hiç çalınamayacak durumda aletlerin ( özellikle ikinci elde ) vitrinlerde durduğu oluyor. para harcamamak adına aletten soğumak gayet olası.