Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Prova Stüdyosu Ekipmanı?

• imsomniac • 7 Mayıs 2005 02:34 • #543060
    uzun zamandır bi prova stüdyosu açmak istiodum (ticarti amaçlı değil kendim we grubum için) şimdi bi yer buldum sanırım, elimizde davulumuz var başka hiç bir ekipman yok (processorleri saymazsak) gitar bass filanda tamam tabi.. onun haricinde davulun altında ezilmiycek, kaliteli bi ses alabilceğimiz en ekonomik sistem ne olur? fikri olan varsa bilgilendirsin.. direk gitar ve bass amfilerinimi yığmalıyız ve vokal için amfiyle kabin mesela.. yoksa pedalları processorleri dandik amfi ve kabinlere girsek idare edermi? ya napçam bi akıl fikir werin.. bi de kaça patlar?
  • imsomniac • 8 Mayıs 2005 23:22 • #543094
    cevap yazmıcakmı kimse=(
  • Single_FACTOR • 9 Mayıs 2005 04:15 • #543100
    Bir dönem stüdyo Kurmuş ve işletmiş olarak,
    Yalıtım kalitesi Hatta Davul setup ı bile çok önemli,

Çünkü başlangıç setupları, çınlamayan, yankılanmayan, herşeyin rahatça duyulabileceği bir sound elde edebilmek için; Yalıtıma göre > davul; Davula göre > Bass amfisi; Bass Amfisine Göre > gitar amfileri ve mönitörler şeklinde kurulur.

Marka olayına girmeden genel olarak, amfi yerine kabin; küçük stüdyolarda pek tercih edilmez. alacağınız amfilerin güçlerini de stüdyonuzun acustiğine ve yalıtımın sesleri yansıtış-emişine göre planlamalısınız. çünkü yalıtımın sesleri emmesi sonucu 100 watlık bir amfi kullanıyorsan, neredeyse sesi sonu na kadar açmak amfiye zarar vereceği gibi çıkan seslerinde içeride yankılanmasına ve uğuldamasına sebep olur. o yüzden sesleri sonuna kadar açmanıza gerek kalmayacağı bir amfi düzeni kurmalısınız. (bu sebepten nice marshall lar fender ler yatık :))
    eğer yüksek volüm ihtiyacınız varsa kabin kullanmanız daha mantıklı,bu çok maliyetli olabilir ama ikinci alternatif: amfileri monitörlemek yoluna da gidebilirsiniz.

Bass amfisinin watt gücünü mutlaka gitar amfilerinden daha yüksek tutun. örnek: 60watt gitar amfilerine karşılık 75watt bassa amfisi gibi çünkü bassın ilk önce kickleri sonra gitarları ve tüm sesleri bastırabilmesi gerekir.
    birebir watt gücünde baslları hiç duyamazsınız.

1. el alet edevat sakın almayın! bu güne kadar grup olarak girişilmiş tüm stüdyo kurma heveslerinin, çoğunluğu ayrılıkla son bulmuştur.
    aletleri elinizden çıkarırken zarar edersiniz. ayrıca iknci el alırsanız, beğenmediğiniz aleti bir süre sonra değiştirmeniz daha kolay olur.
  • tamerbas • 12 Haziran 2005 14:50 • #543936
    ben bu ay bi studyo açıyorum taksime ama senin kullanıcağın aletler okeyde başta iyi bi yalıtım lazım bence başta onu araştır çünkü kafandaki aletlri koyacağın stüdyodaki 50db sesi emicek bir yalıtım da yaklaşık 5000$civarı ..ama diğer aletlerde hem 100watt civarı laney le falan alsan ki oda nerdeyse en ucuzu idare eder mixer.(bütçeye bağlı en az 16 channel) 2kabin power amp microfon bunlar daha sonra..selemlar..nekadar ticari amacın olmasada koyacağın bi davulla bunların hepsi başlıyo..
  • tom696 • 12 Haziran 2005 15:46 • #543937
    birsey önericem.mesela bu amfi görevi gören (kaliteli) pedallar var ya,onlari kullansaniz ve gerçekten kaliteli bir mikser alsaniz ve tabi yine kaliteli kolonlar. hem daha ucuza gelip hem de daha kaliteli bir ses elde etmez misiniz. yani amfi bence gereksiz. mesela Tech 21 in 2-3 tane pedali ortalama bir sistemde süper performans gösterebiliyor. tabi benimki sadece öneri,belki yanlis düsündügüm noktalar vardir. birde böyle bir sey olmazsa niye olmaz biri açiklarsa sevinirim.
  • Ktulu • 14 Haziran 2005 13:55 • #544012
    Ben de merak ettim

Ben de merak ettim biri cevaplayabilir mi arkadaşın sorusunu :)