Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

tama rockstar davulları..

• chirkinordek • 15 Mayıs 2005 22:31 • #543270
    arkadaşlar bugünlerde davul almak üzere yola çıktım.. neredeyse davulcu bütün arkadaşlarımın görüşlerini dinliyorum, tavsiyelerini alıyorum...

şimdi elimde 2-3 seçenek var.. araştırmalarıma göre.. tama ( rockstar modeli özellikle ) , maxtone , powerbeat..

şimdi diyeceksiniz "tama'nın olduğu yerde bunların ne işi var?!" diye.. haklısınız yok.. özellikle powerbeat'ın zilleri acayip kötü olduğunu biliyorum. bununla beraber bazı sorularım olacak.. bu arada davula yaklaşık 2-3 ay önce başladım. tonlarda duyarlılığım hat safhada. yani en az bi cızırtıda bile çalmak sıkıntı veriyor bana.. bu yüzden sağlam ve adam gibi bişi almak sitiyorum. çünkü bu davulu hem çalışmalarımda hemde konserlerde kullanmak üzere alacağım.. hemen uzatmadan sorularıma geçeyim.

- sözüne güvendiğim davulcu bi arkadaşım TAMA Rockstar tavsiye etti. Tama'nın Rockstar olarak pekçok modeli var. Sizce en iyi modeli hangisi? ( Fiyatlarını ve özelliklerini/diğer modellerden farklarını söylerseniz daha bi açıklayıcı olur hani.. )
    - Ayrıca bu TAMA Rockstar serisi başka bir adlamı geçiyor, yoksa TAMA'nın sitesinde yazmıyor mu?
    - Fiyatlar konusunda da son derece bilgilendirmeye açığım. Zilli / zilsiz fiyatları söylerseniz sevinirim..
    - Swingstar denilen TAMA'nın başka bir modeli daha var..

http://www.mydukkan.com/catalog/Tama-Swingstar-SS50FH5C-Davul-seti-TabureZil-p-16468.html

yukardaki adreste tabure+zil olarak fiyatı 1.500 YTL. Peki bu Swingstarla Rockstar arasındaki fark ne? yoksa aynı mı?

Arkadaşlar kısacası ben sizden hem fiyat hem özelliklerle davul görüşlerinizi istiyorum. Ayrıca yukarda hep TAMA dedim. bu sizi yanıltmasın YAMAHA'danda varsa beğendiğiniz veya fiyatını uygun bulduğunuz yazabilirsiniz..

NOT: Bu konuyu bilerek yeni konu açtım.. 'Davulcular Mekanı' o kadar dolmu$ki takip etmesi gerçekten zor oluyor. Ayrıca bu konu diğer davul alacak arkadaşlarımızada 'Rehber' olsun. Konu sonunda bütün tavsiye ettiğiniz davulları bir cevap altında toplayacağım..

Her şey için teşekkürler..
  • fibonacci • 16 Mayıs 2005 14:02 • #543279
    davulcu değilim ama rockstar'ın sert, swingstar'ın(swing diye bir müzik türü var) daha yumuşak müzikler için olduğu adlarından anlaşılıyor.
  • chirkinordek • 17 Mayıs 2005 18:20 • #543292
    arkadaşlar şöylede bişi yapılabilir mi?

maxtone davul alıp, daha fazla zil alsam..? yani 2 splash'dan başlyabiliriz. china'lar felan..

yaklaşık ne kadar fiyata mal olur?

çünkü 1.5 milyar werip 1 splash , 1 ride 1 hihat + tama davul almak var.. gene aynı fiyata ( yani bunun olup olduğunu bilmiyorum ) maxtone davula daha çok zil almak var..?

konserde kullanmak için alacağımdan daha çok zil daha mantıklı geliyor..
  • HardrocK • 17 Mayıs 2005 19:50 • #543296
    Kardeşim Tama alıpta Rockstar alacaksan hiç alma derim ben.Bence illa Tama olsun diye kasmaya gerek yok

Sonor 1003 al müthiş bence.Herşeyiyle tam bir davul.

The Wolfram
  • chirkinordek • 18 Mayıs 2005 20:42 • #543325
    fiyatı ne kadar peki?

senin bir taktiğin vardı maxtone alıp onla geliştirip daha iyi davullar almak.. sanırım bende o taktiğin peşinden gidicem ama bazı yardımlara ihtiyacım var özellikle zil&fiyat konusunda.. msn ya da icq'nu ö.m. olarak gönderirsen konuşabiliriz..
  • HardrocK • 18 Mayıs 2005 22:26 • #543329
    Sonor 1003 ---> 900 $ zil hariç.

Ha evet,yani yeni başladıysan davula hemen bunları alman gerekmez ama zilleri her zaman iyi alman lazım çünkü davulu atarsın ama zilleri yeni aldığın davula koyabilirsin.Ben derim ki sen dandik bir davul al (Maxtone,Powerbeat,Megatone vs.) bunun yanına da bir tane İstanbul radiant zil serisi al bir de yanına gene radiant serisi china al.Maxtone twini de yanına koyduğun zaman tadına doyum olmaz bunların hepsi de en fazla 950 YTL falan tutar.

The Wolfram
  • chirkinordek • 18 Mayıs 2005 22:32 • #543330
    işte çözüm bu.. maxtone temelini , istanbul ile süsleyeceğim..

zaten bu senin taktiğin eski konularda açıklamışın.. 1 milyar tutması daha bi güzel hı :)

peki bu istanbull zil takımının içinde neler olucak? ayrıca benim alacağım maxthon 700 milyon.. ( ziller dahil 1 ride , crash , hihat pedal dahil ) twin pedal şimdiden gereksiz geliyo bana sadece ek olarak zil alsam yeter.. genede 1 milyar tutar mı?

ayrıca rock çalacağımdan zillerin tonu etkilemez sanırım.. yani rock'a uyumlu bu dediğin zil türü..
  • HardrocK • 19 Mayıs 2005 08:14 • #543338
    Zil takımında hi hat , ride , crash ve china olacak bir şey eksik o da splash.Bilmiyorum ama ben pek sevmem splash i.

Benim dediklerimin hepsi en fazla 950-1000YTL dir yani (twin pedal dahil) ama sen ben Maxtone un daha pahalı modelinden alacam diyorsun 700 milyonluk falan,450-500 milyona da var dandik modelleri.Celki ikinci el bulursan onu da bu fiyata alabilirsin.

Radiant zil serisini zaten rock sevdiğin için yazdım.Popçu falan olsaydın Planet al derdim.

The Wolfram
  • chirkinordek • 19 Mayıs 2005 10:39 • #543341
    Maxtone ( 700 YTL ) , Zil takımı ile birlikte ( twin pedalsız ) 900 YTL olur mu?
  • HardrocK • 19 Mayıs 2005 16:59 • #543355
    Yok be Radiant zil serisi 200 küsür dolar imkansız o fiyata olması.(Eğer Maxtone un 700 YTL liğinden alırsan)

The Wolfram