Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro gitar başlangıç için

• vetooy • 17 Mayıs 2005 16:25 • #543291
    arkadaşlar ben klasik ve akustik gitar çalıyorum.fakat artık elektroya ve bass a başlama zamanı geldi fakat pek bilgim yok ondaki akorlar konusunda.

galiba pek ritim yok.mesela klasikte bastığınız A m-C-G vb bu akorlar elektroda nasıl basılıyor.biri bu konuda yardım etsin bana

böyle bi internet adresi var mı?????

selamlar
  • ibanetze • 17 Mayıs 2005 23:56 • #543299
    biraz uzun yav bu konu.sen en iyisi bi kursa yazıl, bütün teknikleri böyle öğrenemezsin, ve de yanında bi anlayan olması çok kolaylık sağlar...ben vermiyorum ha, reklam gibi oldu bu yazı :)
  • drummist • 18 Mayıs 2005 00:40 • #543300
    biraz fazla uzaksın galiba. gitar gitardır. akorlar aynı. ama binlerce pozisyonda çalabilirsin. ibanetze dostum iyi demiş. çok yol var gidilecek. biryerlerden başla...
  • vetooy • 18 Mayıs 2005 13:08 • #543304
    iyi diyonuzda ben akustiği kendim öğrendim milletin gitar çalışına bakarak ama elektroyu çevremde çalan kişi yok,yani öğrenmem zor olacak.drummist akorlar aynı diyon ama şöyle bir sorun var atıyorum bir G akorunun basımını klasik,akustik te 2 farklı yerden biliyorum elektroda da bu yerler aynı mı.

ELEKTRO İÇİN BUNLARI GÖSTEREN BİR İNTERNET ADRESİ BİLİYOR MUSUNUZ..
    İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
  • drummist • 18 Mayıs 2005 13:59 • #543306
    başka bir dünyada mı yaşıyoruz. evet iki pozisyonu rahatlıkla çalabilirsin. aynı hiçbir fark yooook. elektro gitarda g nin belki de 50 farklı versiyonu var.
    anladım ben seni. ben de kendim öğrendim, ders falan almadım. böyle sorular da hiç sormadım belki de bizim suçumuz.
  • muzo867 • 18 Mayıs 2005 14:07 • #543307
    kardes ben de kendim ogrendim akustiği ama bu elektro oyle kendin ogrenilcek gibi değil. yani o kadar cok teknik var ki kendin öğrenmen cok vakit alır. bence de sen bi kursa yazıl. akorlara gelince arkadasların soylediği gibi akor değişmez ama cogalır.perde cok oldugu için.ayrıca solo öğrenmen lazım yani gamlar falan(ben de yeni öğreniyorum ordan biliyoom)

:)
  • drummist • 18 Mayıs 2005 14:29 • #543309
    öğrenilir yeterince kasarsan öğrenilir. sweep'e kadar herşey. sadece biraz fazla zaman alır. arkadaşın da pekvakti yok anlaşılan. sanırım oy birliğiyle bir kursa gitmesini öneriyoruz. bence gitme ama git sen git kursa.
  • ibanetze • 18 Mayıs 2005 18:35 • #543315
    sen galiba beşli akorlardan söz ediyosun, yani distortionlı gitar çalmaktan, ama işin biraz daha içine girdiğinde iyiden iyiye kafan karışacak.yani gitar çalmak, sadece akor basmaktan ibaret değil, o yüzden,anlayan birinden ders al,çünkü bazı teknikleri birisi göstermeden öğrenmen çok uzun zaman alır, kısaca şöyle söyliyim, pena tutmanın bile bin türlü yolu var, ve de bu tekniklerin çoğu,çaşitli şarkılarda karşına çıkacak...bi de şunu diyim;elektroda da, akustikte de,aynı akort sistemi var,bassta bile aynı, yani aynı perdeden gelecek ses aynıdır her zaman, efektleri saymazsan...
  • ibanetze • 18 Mayıs 2005 18:35 • #543316
    yav gene çok bastık kaydet tuşuna, kafayı yiycem :)
  • vetooy • 18 Mayıs 2005 23:18 • #543332
    eyvallah dostlar sağ olun.