Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

footswitch nasıl yapılır ?

• zoolander • 19 Mayıs 2005 13:23 • #543346
    Arkadaşlar aranızda kendine footswitch yapıp da bilgi verebileceklerden yardım istiyorum. Elektrikçilere switch soruyorum ama marka ve model istiyorlar.Başka forumlarda da sordum ama cevap veren yok.Şöyle ayrıntılı olarak anlatacak arkadaşlar olursa çok sevinicem.
  • düşyılmaz • 19 Mayıs 2005 13:27 • #543347
    .

.
  • zoolander • 19 Mayıs 2005 13:35 • #543348
    Kardeşim elektrikçiye sordum diyorum adam moeller alçak gerilim şalt cihazları diye bir katalog tutuşturdu seç burdan dedi. Ayrıntılı bir açıklama diye rica ettim böyle mi cevap yazılır.
  • düşyılmaz • 19 Mayıs 2005 13:39 • #543349
    elektirikçinin tekne bir anfi göürmüştüm, bir parçası kırık içinden ,ufacık bişi, görünüyor, değişmesi gerek..
    adam yok diyoru bu şey anfi değil(hoparlörden ayırıp götürdüm, yanlızca kafasını yani)

abim diyorum anfi bu işte, gitar anfisi.
    çıkış anfisinden başka anfi tanımıyor herif!

aynı hesap, bu sen,in ''footswitch'' dediğin zırtto ne işe yarayacak?
    geçiş yapmayacakmı?
    ne alçağı ne gerilimi yau.
  • zoolander • 19 Mayıs 2005 13:54 • #543350
    Ben de adama ne söylediysem boş herif en sonunda numune getir kardeşim o zaman dedi. Bunun üzerine ben de buraya yazayım dedim.
  • Single_FACTOR • 19 Mayıs 2005 16:45 • #543354
    zor bi tesisat devresi yok food switchlerde. ama ne için kullanacağına bağlı. mesela prosesör? amfi? analog pedal içinmi?
    her food switch herşeye uymazki. yapılır kolaydır. amfi için bir tane benzerinden ödünç alıp aynısını yapmıştım bi ara ben.
  • KeReMmM • 19 Mayıs 2005 20:21 • #543358
    ya yok ki şöyle derdimizden anlayan, gitardan aletten anlayan elektrikçi. gerçi kadıköyde yazıcıoğlunda bi yer vardı ben adaptor yaptırmıştım pedallar için ama... neyse ben kendi footswitch imi kendim yaptım. dandik bi amfi vardı açtım içini dist. düğmesinde iki kablo vardı biri giriş diğeri çıkış. bu iki kabloya ek yaptım. switch için düğme aldım onunda iki ucu vardı. kabloları switch e lehimledim oldu bitti... eğer amfinin footswitch çıkışı varsa işin kolay. mono bir jack al çıkışa göre. birde düğme al ikisini kabloyla birleştir. ya da bunu elektrikçiye anlat. hade kolay gele.