dostum merhaba cevapları okudum bikac konuda sana yardımcı olmak ıstedım cort zamanında limon kasalarını getirdi soktu ulkeye rezil gitarlar su anda ust ve pahalı modellerı ıyı ama yinede baska markalarla kıyaslama yapıldıgı zaman cok cok vasat cevaplarda washburn tavsiye ediyorlar bu konuda da seni uyandırayım washburn iflas edeli cok oldu en son urettiği gitarlar mercury serisi mg40 ve mg 44 modelleri ama hernasılsa halla turkiyryr sıfır degişik modellerde gelmeye devam edşyor kekleniyoruz yani senın anlayacagın eger ibanez almayı dusunursen fırma kuculme kararı aldı ve ozellikle rg serisi için soyluyorum daha onceden yapılar rg ler ibanez muhendisleri tarafından yapılıyordu fakat artık cort muhendıslerı tarafından yapılıyor ve yakısıklı olmalarına karsın problemlerle karsılasılabiliyor jacksonb dersen ayrı bır muamma cunki amerikan diye aldıgın japon japon diye aldıgın kore ve tayvan oluyor tabi bu getiren firma ile alakalı bkz:laylaylom muzik sadece ust model gitarlar saglam dostum sorunsuz kullanabilirsin sana tavsiyem ya yurt dısından eger imkanın varsa temin etmen veya 2.el onceki modellerden bulman .
speed solist yazdıkların için harbiden çok teşekkür ederim..dediğin gibi laylaylom da gerçekten gayet iyi gitarlar var..ama hiç birisi 500 euro nun altında değil..bense gitar için ancak 300 350 milyon ayırabilecek durumdayım..(EMG veya Duncanv.s ) bu yüzden cort almaya karar verdim...elime para geçerse daha sonra manyetiklerini değiştirmeyi düşünüyorum...gerçi bnm için daha pahalıya patlayacak ama hiç değilse gitarı önceden almış olacağım..