-
ya bi yardım edin bulamıyorum kafayı yicem.. orjinali 600 dolara satılıyo, bi yerden hiç olmazsa full sürüm kopyasını filan bulmam lazım ya da internetten filan.. çok methediliyo, ama hiç kullanmadım bile denemedende gidip orjinali alınmazki=( fikri olan bi yardım etsin ya..
-
compelde orjinali var...istersen oraya gidip orda deneyebilirsin...
ayrıca www.forumtr.com adresinde program download bölümüne bak.mutlaka vardır.arama yap..o da olmadı paylaşım programlarında kesin vardır.
-
Sorması ayıp ne yapacaksınız protools ile? Yani "gaza basmayı bilmeden ferrari kullanmak" neden?
-
dc++ programı ile kesin bulursun
-
FL studiodanda yardım alarak (altyapı) cubase ve acidde çok kayıt ve edit yaptım.. gaza basmayı biliyorum.. neden bilmeden eleştirmek gibi bi ihtiyaç hissediyosun?
-
Kartı ve diğer parçaları olamadan cubaseden daha fazla işine yaramaz. Boşuna arama.
-
bencede...
ama yine de istersen o dediğim siteye bir bak.
-
programı bulursan,çalışmalarını da yayınlarsan dinlemek isterim.çünkü biliyorum bu pro tools bayaa baba bi program (hatta lp falan onu kullanıyodu 1.,2. albümde).yaptıklarını dinleyebilirsem sevinirim.
-
Madem öyle, alın size bedava PT sadece windows98 ve ME'de çalışıyor. Sınırlandırılmış bir sürüm. http://www.digidesign.com/ptfree/
Bir de PT gerekli kartı olmadan çalışmaz. Ama bu sürüm çalışıyor. O yüzden PT kullanmak için digidesign'ın ürettiği donanımları kullanmak gerekiyor. Başka türlü hiçbir işinize yaramaz. Mesele biraz da bilip bilmemek değil, herşey öğrenilebilir ama amaçlarınız arasında PT kullanan bir stüdyoda çalışmak ya da stüdyonuzu PT tabanlı yapmak varsa almak mantıklı, yoksa çok daha ucuz yazılımlar var onları da kullanabilirsiniz. Yani PT kullanınca sakın süper işler çıkaracağınızı düşünmeyin. Freeware yazılımlarla da harika şeyler yapan insanlar var sonuçta bütün iş sizin yeteneğinizde bitiyor. Yüzbinlerce dolarlık bir sistemini yeteneksiz birine verirseniz ne yapabilir ki? Ya da çok yetenekli bir insana çok dandik bir sistem verirseniz neler yapabilir? Bunları iyice düşünün daha sonra PT olayına girip girmeyeceğinize karar verin. Yani "abi ProTools süper program onu alınca yaptığım şarkılar resmen uçacak" diye birşey yok. Bunu aklınızdan çıkarmayın.
-
elbetteki onların farkındayım.. bu yeni gitara başlayan birinin bana american fender verseler deli sololar atarım demesi gibi bişey bi yerde.. cubase'le uğraşıyorum evde ben kendimce, ama seviyorum kayıt yapmayı, uğraşmayı, elbetteki benim seviyemde biri için cubase yeterde artar bile, fakat PT'u çok duydum ordan burdan, benzerlerinden üstün olduğu zaten ortada, (kartları deckleriyle filan birlikte) ancak hiç olmazsa bigün gelipte o seviyeye gelinip o yatırım yapılacaksa, önceden deneyipte yapmak en iyisi.. yoksa cubase ile iyi anlaşıyoruz bi sıkıntım yok=) bu arada stüdyo olayı değilde evde kayıt için araştırıyorum bunları.. (bigün bi şekilde şansım olursa ticari amaçlı değilde kendi grubum ya da gruplarımla çalışmak için bi yer açmayı düşünüyorum o ayrı, orda da işime yarar ama farkındayım, ''daha çok erken''.. maddi açıdan tabi..)