Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

cubase midi için yardım!

• kutay__ • 9 Haziran 2005 19:04 • #543867
    cubase te daha onceden hazırladıgım ya da var olan bir midiyi vst enstürmanına yonlendiriyorum ve bir enstürman secip oyle calmasını bekliyorum (mesela vs canvasa yonlendirip piyano sesine ayarlıyorum ama play e basınca gitar sesi geliyor o kanaldan gibi) sanırım midi kanalının hangi enstürman bankasına yonlenecegini belirleyen sabit bir komut var midi dosyasının icinde. bilen arkadaşların bunun nerde oldugu konusunda yardım bekliyorum. özellikle cubase kullananlar.
  • fibonacci • 9 Haziran 2005 22:12 • #543873
    cubase kullanmadım ama çoğu midi editöründe midi dosyasındaki kanalların hepsinin daha önceden bir patch'e ayarlanmış olması gerekiyor. bu ayarları temizlerseniz sorun çözülebilir. veya cubase'in muhtemelen sadece notalarla ilgili komutları almasını sağlayan bir ayarı vardır. onu öyle ayarlamayı deneyebilirsiniz.
  • kutay__ • 9 Haziran 2005 23:25 • #543875
    ya ilk dediğini denedim ama ikincisini bulamıyorum. yinede teşekkürler.
  • thriller • 9 Haziran 2005 23:32 • #543876
    cubase in eğitim cd si var..iki cd..beşiktaşta var.meşhur tansaşın karşısında.onu alırsan bu tarz şeylerin cevabını bulursun orda...

Sorunuda bilen bir arkadaşa bi sorayım.ben kullanmıyorum cubase..öğrenince yazarım.Acid proda hallatsen şu işi :))
  • kutay__ • 10 Haziran 2005 00:40 • #543879
    acidde ben hic bilmiyorum :) gencligimi yedi cubase :D
  • Single_FACTOR • 10 Haziran 2005 13:08 • #543892
    derdini çok iyi anlatamamışsın. insert olarak seçtiğin instrumentin presetinde mi sorun var? yoksa midi kanalındamı. daha dzgün anlatabilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
  • thriller • 10 Haziran 2005 19:06 • #543898
    he tamam işte..bu single factor isimli üye de cubase le başı belada olan bir üye :)))) Dertlerinizi paylaşın.ve lütfen beni de şu cubase karmaşasının içine çekmeyin :))
  • Single_FACTOR • 10 Haziran 2005 21:08 • #543900
    Thriller, Cubase'le başım belada olmadı hiçbir zaman. Asıl beni fırttırk yapan; F*ckin Sh*t Blaster ses kartıydı :)
  • thriller • 10 Haziran 2005 22:22 • #543901
    niye o zaman msn de nickin "hay ben bu cubase sx i icat edenin..........." di?????????? :)))))
  • klavyeci • 10 Haziran 2005 22:30 • #543902
    cubase te daha onceden hazırladıgım ya da var olan bir midiyi vst enstürmanına yonlendiriyorum ve bir enstürman secip oyle calmasını bekliyorum (mesela vs canvasa yonlendirip piyano sesine ayarlıyorum ama play e basınca gitar sesi geliyor o kanaldan gibi) sanırım midi kanalının hangi enstürman bankasına yonlenecegini belirleyen sabit bir komut var midi dosyasının icinde. bilen arkadaşların bunun nerde oldugu konusunda yardım bekliyorum. özellikle cubase kullananlar.

Ne demek istediğini tama olarak anlayamadım...Ama kullandığın sx ise bu işlemden önce all midi input ile ve out tan seçeceğin programı görmen lazım..ama detay istiyosan gel bize http://www.melodik.net/forum/default.asp