-
merhaba arkadaşlar. benim fender squier strat ım var kore yapımı..anfiye bağladığım zaman arkada bir parazit var..hafif ve zırrrr şeklinde..bu anormal bir durum mu, sebebi ne olabilir, nasıl giderilir? teşekkürler
-
sap ayarlarından kaynaklanıyor olabilir mi acaba? çok emin değilim gerçi ama....
-
switch seçimine bağlı olarak gitarlarda oluyo öyle şeyler..
-
Dip gürültüsü denilen durum. Single manyetiklere sahip bir gitarda gayet normal.
-
bak bendede ayı gitar var, eğer manyetiklerinde bi sorunun yoksa ya da amfi veya jackında, switch'inden kaynaklanıyodur, 5 yollu switch var o gitarda, en alttaki, ortadaki ve en üstteki o dip gürültüsünü yapıyo, alttan 2. veya 4.yü kullan.. en basit böyle anlatılır heralde.. (bu arada 'fender squire kullanan gitaristler' kolonisine beklerim)
-
kaç tane anfide denedim, sonuç aynı..elimle akor basarken dip gürültüsü kesiliyo, bırakınca yine başlıyo..dediğini de denedim ama çok fark olmadı..kesin bir çözüm yok mu buna? teşekkürler
-
bu tür vakalarda en yakın enstruman satan yere gidilir, anfi alma bahanesiyle bütün anfilere gitar tek tek sokulur.. sorun giderilmişse o anfi alınır eski anfi feleğin çemberinden geçmemiş birisine çaktırılmadan iyi fiyata satılır.. haa sorun devam ediyosa gitarı satın aldığınız yere gidilir, sorun anlatılır!! sorun giderilemezse gitarın sapı satıcıya özenle sokulur, başka bir yerden yenisi alınır..
-
Anlarmış gibi burnumu sokmak istemem ama 2. ve 4. switch'lerde iki manyetik birden kullanıldığından dolayı humbucker etkisi olmuyo mu? Yani dip gürültüsü bu yüzden azalmıyo mu?
XES'in de dediği gibi single manyetiklerde böyle bi durum var, şahsen hiç sevmem zaten single'ları :)
-
Evet tam olarak öyle. Switch'in 2. ve 4. konumlarında "köprü, orta" ve "sap, orta" manyetikleri beraber çalıştıkları için birbirlerini susturuyorlar. Bu olaya hum-canceling deniyor. Humbuckerların da üretim amacı ve tekniği budur zaten. Seri bağlanan manyetikler birbirlerinin algıladığı gürültüyü yutarlar. En basit anlatımı bu olsa gerek.
Kısaca Single manyetikler -noise gate'e sahip olmayan- her amplide dip gürültüsü yapar. Ampliyle alakalı bir durum değildir ve tamamen Single manyetiğin karakterinden kaynaklanır. Bir arıza olmayan bu sesten kurtulmak isteniyorsa ya Humbucker kullanılmalı ya da Single manyetikler çift sarımlı hum-cancelling modellerle değiştirilmelidir.
-
muhtemelen gitardan değil amfinden kaynaklanıyordur.yani amfinin topraklamasında bir sorun vardır bende de aynı sorun vardı tellere elimi koyduğumda ses kesiliyordu bunun nedeni topraklamayı biz yapmış oluyoruz tellere temas ettiğimizde.ama baska amfilerle falan deneyince daha da kesin sonuca ulasabilirsin bi ihtimal gitarın kendi topraklmasında da bir problem olabilir en iyisi farklı amfilerle dene gitarını.