Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Fender Gitarlar ve Seri Numaraları

• Muddy Bank • 22 Haziran 2005 12:05 • #544171
    Bu konuda bir iki sorum olacak(squier'sen ayrı bir baslik aciyorum cunku o baslik biraz yetersiz kalmış)

1-Bu seri numaraları(squier'se olsun amerikanda olsun) bu gitarların nerelerinda yazıyor?(sap arkasında yazdıgını biliyorum baska nerelerde?)

2-Bu seri numaraları tam olarak harf ve rakamlarla neyi ifade ediyor ya da bu numaraları bir yere girip(internette ya da baska bir yerde bilmiyorum nerde onu da soylersiniz varsa oyle bişey) gitarımız hakkında bilgi edinebiliyor muyuz?

Soruları cevaplarsanız cok memnun olurum, şimdiden teşekkürler...
  • ibanetze • 22 Haziran 2005 17:05 • #544174
    bak şimdi,fenderlerin amerikan yapımı olanlar için geçerli olanı şöyle;
    mesela "N26584758" gibi bi numara var kafada (seri numarası kafada stratocaster yazısının ya da tele ya da herneyse,model belirten yerin altında yazıyo) ordaki n ingilizce dokuzun n'si,dokuz da doksan oluyo,ilk rakam da verdiğim örnekte 2 mesela 92 yapımı bi gitara aittir,bende 84 yapımı vardı kafada E4879...diye bi seri numarası vardı..bun numaranın başka bi işlevi olup olmadığını bilmiyorum ama bu ilk fenderlerde bile olan bi şey,yani internetle falan bi alakası olacağını zannetmiyorum ya da çok derin bi anlamı olduğunu..sadece yapım tarihi konusunda yardımcı oluyo..
  • Muddy Bank • 23 Haziran 2005 11:19 • #544184
    cok tesekkurler, ancak bazı fender'lerde kafanın arka tarafonda yazdıgını gordum...bi de bu numaranın baska hiç bi yerde yazmadıgına emin misin(sadece kafada ya da kafanın arkasında?)
  • ibanetze • 23 Haziran 2005 11:34 • #544185
    son zamanlarda yapılanlarda dediğin gibi kafanın arkasında yazıyo heralde,benim dediğim kendi gitarım için geçerli,bi de işte arkadaşların gitarlarının falan,benim gitarın başka hiç bi yerinde yazmıyodu seri numarası ama sapla gövdeyi ayırdık bi kere,içinde yapım tarihi yazıyodu,05.84 diye..manyetiklerin altında da bi kaç sayı vardı ama ne olduğunu anlamadık..
  • Muddy Bank • 23 Haziran 2005 22:51 • #544187
    neyin içinde yapım tarihi(05.84) yazıyodu?(manyetiklerin tarihle pek bi alakası oldugunu zannetmiyorum...)bi de kafanın arkasında yazanlarda mesela bi 2003 usa gordum z ile başlıyodu ne alaka?)
  • Muddy Bank • 25 Haziran 2005 12:41 • #544214
    ibanetze bi yardımcı olur musun?

ibanetze bi yardımcı olur musun bi ust mesajdaki soruma...
  • ibanetze • 25 Haziran 2005 20:15 • #544224
    sapı ayırınca altta cilasız kısım çıkıyo ya,oraya kurşun kalemle yazılmıştı,elle yazmışlar yani,üzerine fazla özenilmemişti de,manyetiklerin altında da manyetikte değil,yine o ağacın cilasız kısmında yazıyodu sayılar..z'nin zero olması gerek,iki bin yapımı bi gitarda Z0..la başlayan bi seri numarası vardı,başta bi harf daha vardı ama hatırlayamıyorum tam..
  • speedoas • 26 Haziran 2005 20:48 • #544247
    ibanetze bi yardımcı olur musun?

en son ben aldım kafada jazz bass yazısının altında yazıyor
  • Muddy Bank • 27 Haziran 2005 15:54 • #544282
    anladım sağol,benim kafada arkada yazıyo seri numarası bi de manyetiklerin arkasındaki cilasız ağaç kısımda herangi bir numara goremedim dediğin gibi ozenilmeden yazılmış ve silinmş veya hiç yazılmamış olabilir...