-
bas gitar almak istiyorum..ve anfi ve prosesör..bas gitar alırken nelere dikkat etmeliyim? single ve humbucker manyetiklerin sesteki etkisi nedir bir bas gitarda..ben jazz, blues ve etnik müzikler seviyorum..bunları yaparken bas gitarın markasının önemi var mı? 200 300$ arası bir bas alıcam, ne alabilirim? ikinci el almanın riski nedir? bu arada anfi ve prosesör için de tavsiyelerinizi beklerim..teşekkürler
-
garajda bu konuyla ilgili olarak açılmış milyonlarca topic iyice karıştırılmalı...
-
Dostum maalesef sana bazi kötü haberlerim var! 200-300$ civari alacagin bir bas gitar,yine ayni fiyat marji icindeki bir baska bas gitardan farkli olmayacaktir.Yani bu fiyat araligindaki gitarlar genelde sinirli tonalra sahiptirler.Yine de calacagin müzik türleri göz önüne alinarak bir Fender Squier Precision öneririm.Bir de dis görünüsüne dikkat et,gitarini cok seversen daha cok calismak istersin! :)
Ucuz prosesörlerden Digitech BP50 senin icin ideal olabilir,temel ircok efekt-amp modeli-tuner vs. icinde mecvut.Onun fiyati da 80-100$ civaridir.
Anfi icinse mümkün oldugu kadar ucuz Marshallara bak derim (MK20-30 vs.).
neysex.garaj.org
-
rp100a nasıldır sence?
-
Dikkat et,rp100a bir gitar prosesörü,bas gitar degil.Bence rp50 fazlasiyla isini görür!
-
o fiyat aralıgında butun bas gitarların tonları birbirine yakındır ve iyi bir alet bulamazsın o fiyata.zaten muhtemelen pasive manyetikli olacaktır o fiyata alacagın gitar.bence gitarın sesini boşver belliki yeni başlırsun bence dış görünüşe bak derim=))gitara yeni başlayanların yuzde doksanı hiç çalamadan ya da sıkılıp bırakırlar bunun nedenleri arasında gitarına ısınamama vardır=))bence sevdigin bir bas almalısın zaten iyi çalmaya başladınmı ozaman zevkine ve tarzına göre bakarsın artık