Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Hangi gitar gövdesinin ne özelliği vardır acaba?

• Vengeance • 28 Haziran 2005 16:41 • #544307
    Agathis?
    Alder?
    Basswood?
    Mahogany?

ne yapar bu ağaçlar nası etki ederler tona vs vs
  • drummist • 29 Haziran 2005 00:08 • #544326
    alder= fender
    basswood= musicman, ibanez( kirk hammet'in favorisidir:)
    mahogany= gibson
    agathis= squier:)
    anlatabildim mi biraz?
  • Vengeance • 29 Haziran 2005 00:24 • #544327
    şimdi elder gövde jackson la agathis gövde esp aynı fiyat kimisi esp al dio kimisi jackson bilmiyorum acaba agathis gövde bir gitara emg-hz manyetik taksam manyetikleri ziyan mı ederim acaba?

esp derken ltd eheh bahsettiğim modeller ex-50veya260 ve jackson js30 kelly hangisin alıyım gönlüm ex-50den geçiyor hem ekonomik hem şık kullandım fenada değildi hani..
  • Ulaireattea • 29 Haziran 2005 09:32 • #544333
    ESP Ex50 al bence Jacksonun JS30 larından daha iyidir.
  • PredatorLite • 29 Haziran 2005 10:54 • #544334
    Abi bu ağaçlar tonu şöyle etkiler ki:
    En sert ağaç en iyi tonu verir. Çünkü ağaç yumuşak olunca sesi emer ve ses çıkmaz. Ama sert olursa sesi yansıtır ve hatta yazdığın kaliteli sert ağaşlardan olursa sesin şiddetini arttırı bile.
  • deliturko • 29 Haziran 2005 14:30 • #544336
    agathis ucuz kalitesiz bir agaç ne oldugunu tam bilmiyorum karakteri hakkinda yorum yapamiyacagim agac mi ondan bile emin degilim talas malas falanda olabilir

alder
    parlak bir ses arayan için birebir
    maun
    aldere göre daha karanlik yapida bir agac metal ci tayfaya en iyi bu gider daha az tiz daha cok bass ama bakiniz gibson lp her seye gider maun cok yinlü bir agac
    bass wood
    yani ihlamur agaci
    alder len maun arasi bir yapidadir ne cok parlak nede cok karanlik
    ikisnin ortasi
    hepsinin farkli karakteri var birde kullanacagin manyetikler e göre farkli yönlere cekebilirsin tonu ama gitara yeni basliyorsani hic bulasma bu islere derim
  • pesimist • 30 Haziran 2005 16:58 • #544354
    o zaman yapmak istediğin tarza göre ağaç seçeceksin demektir...

peki sağlam bir doom metal tonunu yakalamakiçin gerekli manyetikler ve ağaç olarak ne önerirsin...

sağlam doom dan kastım Anathema A Dying Wish...

söylediklerine göre en uygunu bass wood...

peki manyetik olarak ne önerirsin?

saygılarımla
    pesimist