-
Arkadaslar merhaba..
Elimde 512, p4 3.01 , 120 gb bir bilgisayar var.Ve gitarımla kayıt yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Gerekli programlar nedir? Nasıl temin edebilirim? Açıklayıcı bir şekilde yazarsanız sevinirim.
-
duzgun bir ses kartin yoksa yapacagin kayittan pek guzel bir sonuc alamazsin, ama standard bir on board ses kartin oldugunu varsayalim. gitarini mic-in girisinden kucultucu kullanarak bilgisayara taktiktan sonra kayit icin daha yeni basladigini goz onunde bulundurarak sonic foundry'nin acid pro 5.0 programini yuklemeni oneririm. bu program hazir efekt plugin'leriyle geliyor ama daha dogal ses almak icin tabii ki analog pedal kullanmak lazim. gitarina efekti de bilgisayardan verecekesen acid pro'nun efektleri yerine guitar fx box veya revolver programlarini kullanabilirsin(bu programlarin icinde de kayit secenegi mevcuttur). kayitlarina davul sample'larini fruity loops programiyla basit bir sekilde hazirlayip wav formatinda kaydederek acid pro'da hepsini birden mix edip ekleyebilirsin. kendini daha gelistirdikten sonra kayit ve mix icin reason programini kullanabilirsin ancak once yukarida anlattiklarimi yapip biraz antrenman yapman gerekir. reason 3 cdlik bir program, icinde cok buyuk bir tutorial var, internette de bu program hakkinda bilgi bulmak mumkun, bu programla cok daha profosyonel kayitlar yapilabilir fakat sifirdan reason kullanmak pek yapilabilecek bir sey degil.
butun bu islemler kendi icinde ayrintilari olan islemlerdir, biraz ugrasarak yukarida anlattiklarimla cok rahat bicimde istedigin kayitlari yaparsin.
-
aslında daha basit bir yol daha var inndir den absolute mp3 recorder ı indir olay bitti istersen sonra ayrıntı anlatırım.
-
benim ses kartım onboard ama 100 dolarlık ses kartınla da aynı dip ses gelir basit bir kayıtta.Sesin farklı gelceği yer multitrack kanal kayıtta belli olur onun da detayları çok fazla zaten 500 dolarlık bir ses kartıyla bile halledemezsiniz onu yanında baya iyi bi mikser almalı sesi çok güzel analog çıkartabilmelisiniz falan filan sonra çok profesyonel bi kayıt programında bu cubase de olabilir bunu o kanallardan analog olarak kaydetmelisiniz filan zaten o ses kartları dediğim gibi uçuk fiyatlarda..Önemli olan senin gitarını bilgisayara ne şekilde bağladığındır basit bir kayıt için.Eğer bi miksere girip ordan bilgisayara verirsen sesi durum farklı olur.Ama küçültücü filan yaparsan ses hiçbir işlemden geçmeyeceği için böyle vıdı vıdı dip seslerini de kaydedersin.Ayrıca ben sana cakewalk home studio yu öneriyorum yeni başladığın için.eğer profesyonel anlamda midiler yazıp soundfontlar eklemiceksen onboard ses kartın işini görür az da olsa.
-
açikçasi kaliteli bir ses karti olmadikça bilgisyarin diger özellikleri pekte önemli degil. bi kere en az creative audgy ses karti olmasi gerek yaklasik 200 dolar. bu home stüdyolar için ideal bir ses karti. ondan sonra acid dedigimiz programlakaydet ve mixle.. ama kayit sirasinda ses ayarlarini iy yapman gerekir yoksa temiz ses alamazsin.. isi dahada prof. yapacaksan sadece ses karti için 1000 dolari gözden çikarman gerek..
koaly gelsin..
-
+1 serpent_king. benim 300$ lık ses kartım varda neoldu yani? olay sadece ses kartında değil. cok saglam bi mikser lazım bi defa. daha sonra gitarların cok saglam olması lazım ve cok iyi bidip ses olcer lazım vs...vs cok zahmetli bi iş ama adam o kadar iyi kayıt yapmak istemiyoki:)sadece kaydetmek istiyo:D