-
Arkadaslar ben eylul'un basinda elektro-gitar alcam.Gitari filan sectim paramda dahil her sey hazir ama bi dostumun soyledigi soz kafama takildi.Ibanez'le thrash ve power metal icin yeteri kadar sert ses cikaramaz miyim?Cocuk en uygun jackson diyor.Belki hakli ama ben ibanez istiyorum.Istedigim kadar sert ses alabilir miyim?
Not:Gitar Ibanez rg370dx 2 humbucker 1 single
-
abi sen rg serisini almayı düşünüyon ama hiç denemedin galiba
tonları gayet tatmin edicidir ki yani bende SA-120 var o bile çok iyi metal tonları veriyo sen hiç merak etme RG babadır paşadır paran varsa hiç düşünmeden al hatta benim söylediklerimden tatmin olmadıysan git alacağın yerde denemek iste.
-
Cok sagol icim rahatladi valla...Birde dip sesi diye bi olay varmis.Single manyetiklerde oluyormus yanlis anlamadiysam.O sorunu gidermek icin ne tur bir amfi gerekir?Sanirim amfi ile duzeliyormus...
-
dip sesi normal bir olaydır.kabaca single manyetiklerde daha belirgindir. humbuckerlarda ise cok daha düsüktür. olay büyük ölcüde topraklamayla ilgilidir. yeni bir gitar alacaksın sanırım. pek sorun yaşayacağını sanmam. birde sana dip gürültüsünü kesecek anfi verelim diyenlere iyice bi bak derim :) soundun nasıl oldugu pek cok faktöre bağlıdır ama doğru aletlerle kurulmuş bir ibanez e de sesi sert değil diyen gitsin elektrik süpürgesini calıstırıp dinlesin ne diyeyim.
-
İbanez RG ler çok rahat sert müziklerde kullanılır. Öyle olmasa korn kullanmazdı. ama soft tarzlarada aynı şekilde uyduğunu söyleyemem daha soğuk Köşeli tonları var çünkü
-
ibanezin tonları yumuşak ve DİJİTAL gibi dir..o yüzden de hiç sevmem ama arkadaşta bi ibanez var eski ve japon o baya iyi gitar zaten onun haricinde de iyi ibanez çalmadım ben..
-
Valla hocam bana sorcak olursan yeter ama yok ben tatmin olmam diyosan ona bir EMG-81 veya bir EMG-Hz takviyesi yaparsan o gitar uçar valla yalan mı söylüyorum(ya da o kadar paran yoksa bi tane ESP den çıkma bir manyetik taktır:))
-
haşa üstad ne dedin sen çarpılırsın git,,tövbe et
sen onun kusuruna bakma ibanez yapmış bi hata
(geçen gün bi cdde adam "thanks to ibanez guitars" dedi,ama ibanez değil de aybanez dedi ulem yıllardır yanlış telaffuz ediyomuşuz meğer ehehühe)
-
arkadaşlar manyetik olarak lütfen ibanezlere di marzio takın tavsiye edilenler onlar duyduğum kadarıyla anlaşmalı imiş bu iki firma ama doğruluğunu bilmiyorum yabancı forumda elemanın biri demiş bir kaç kiş de onaylamış idi
-
zaten üst modellerde di marzio manyetik oluyo,daha düşük modellerde de di marzio/ibz diye ortak yapım bi manyetik oluyo ama çok zottirk onlar,zaten de satılmıyo tek başına..ortalama gitarlarda da ibanezin kendi manyetiği oluyo..cortlarda da... :))