-
Yav artık konserlere bile elktronik davullarla çıkıyolar. Sanırım bi on yıla kadar akustik davul tarihseverlerin koleksiyonlarına katılacak. Aslında bu beni biraz üzüyo. Emektar Yıldırım'ların Mapex'lerin Pearl'lerin o havalı duruşlarını pırıltılarını görememek çok kötü...
Neyse fazla damar yaptım hatta abarttım galba! Neticede bu yazıyı buraya kadar sıkılmadan okuyan bi drummer arkadaş olursa bana bi çıtlatıversin bakem bi milyar civarı elektronik davul ne alına???
-
ben akustikten şaşma derim..
-
abi elektronik neymiş yaa duygu yokki ... en iyisi akustik abi şaşmaa
-
amman abicim, sakın ha
akustik davulun devri geçmez
elektrik gitardan sonra akustik bitti mi abi?
-
biraz alakasız geldi verdiin örnek ama haksız sayılmazsın Maymuz!... buarada ben baterist değilim ama akustik davulla atılmış bi bateri solosu dinlerken aldıım hazzı bana hiç bir elektronik davul veremez beni kendimden geçiremez açıkçası... ayrıca bi bassçı olarak sonuçta bass çalarken bateri nin verdii ritim duygusu da çok önemlidir benim için...
-
bende elektronik var hiçte aynı zevki vermiyo stüdyoda akustik davulu çaldıktan sonra ewde çalasım gelmiyo heralde yeterince açıklayıcı olmuştur.
-
arkadaşlar hiçbir zaman elektronik akustiğin yerini tutmaz.bir insanın yerini robotun tutması gibi.birinde hisler var öbürü bi makine yani.akustikte vuruyorum o altoların sallanması derinin esnemesi vs. bunlar bir davulcuyu davula bağlayan şeylerdir.akustiğin akordu bozulur söve söve akord tutturmaya çalışırsın,ne biliyim peçete yapıştırırsın.elektroda bu yok.allahın padi.ziller vurmaya kıyamadığımız istanbullar.tıs tıs vurmak varken ne olduğu belirsiz plastiklere asılmak bence garip ben alışamadım alışamamda.hani roland felan olsa 3000-5000 dolar felan bi nebze.
Ama dersin ki hocam biz ufak barlarda çalıyoruz kocaman davulu taşımakta olmuyor ya da ben kendimi geliştirmek istiyorum etüd pedi artık yetmiyor bana dersen mükemmel yamaha dd-55 al derim ya da ben biraz daha fazla para harcaya bilirim diyorsan seçenekleri araştırırsın.elektronun güzelliğide yok değil ama.mesela evdesiniz elemanlar bir araya geldiniz kısarsın sesini beraber çalrsın.taşıması kolay.kulaklıkla çalrsın falan filan fişmekan.ama asla akustiğin yerini almaz alamaz.yazıyı okursan kafanda bir düşünce belirir.önce ne yapmak istiyorsun ona kara ver ya da yaz forum ona göre sana yardımcı olmaya çalışalım.
-
bence de akustikten şaşma dostum
-
Evvela soleyım bende pearl export series exr bir akustik davul var,hemde paşalar gibi evimde kurulu,paşalar gibi çalıyorumda.Elbette birşeye elinle dokunup onun aslını ozumseyemedıkce tat alman bıraz zor ve aldıgın tat bıraz eksidır.Akustık tabıkı ama yerım dar dıyorsan olmaz,ses cıkar dıyorsan olmaz,akort edemem diyorsan olmaz..Sana elektronık davulu akustık ıle sorunun varsa tavsıye edebilirim..En son gecenlerde Istanbulda oturanlar Kadıkoydekı Sound Music'i bilirler.Antıkacıların sokagında(Vecdi abının yerı)YEnı acılan bır yer.Masterwork zıllerının dıstrıbıtoru aynı zamanda.Orada Yamahanın bır elektronık davulu vardı.Tek kelımeyle super bır aygıt.Senı tamamen kendıne cekıyor.Her tarz ıcın ayrı tonlamayı kendı yapıyor(rock-ska-reggea-hiphop..),ayrıca parcalardan davulu cıkartıp calıyor ve sende o boslugu kendın dolduruyorsun.Pen davuluma derı almaya gıttıgımde ev arkadasım basından kalkamamıstı.Fıyatı 990$ ya da euro olması lazım.Pratık bır aygıt sonucta.Ise yarar.Gonul rahatlıgıyla calarsın..Secmek onemlı olan.Hepsının kendıne gore artıları ve eksılerı var.Subjektıf bırsey sonucta.Senın ısıne elektro gelır,benımkıne akustık..Bu kadar basıt...
-
valla helal olsun hocam iyi cevap yazmışın dediğin her şeye katılıyorum bende elektro almayı düşünüyorum ama evde çalışmak için akustiğin yerini hiçbişey tutamaz akustiğe uzanan eller kırılsın hehe:))