-
Benim gitar endonezya cort x6 amfide marshall mg15cdr. Şimdi ben bu overdrive 10 üzerinden 6 ve üzerine getirip birde volume ü 3e getirdiğimde ve burdan itibaren arttırdığımda amfide hafif bir gürültü oluşuyor (evet,overdrive la gürültüyü ayırd edebiliyiyorum) bu arada gitarın sesi ve coil-tap mıdır nedir(single coille ilgili galiba yukarı falan çekiyosun bu düğmeyi)de sonuna kadar açık durumda.gaini ve coil tabı azalttıkça bu gürültü azalıyor açtıkça da artıyor.
-
Yanılmıyorsam sana anfiyi topraklı prize tak derim.Bendede olmuştu bazı uğultuyla karışık gürültüler çıkıyo.Anfiyi taktığın prizin topraklı olup olmadığına bi bak?
-
amfiyi pirize bağlarken 3 lü kullanma...
ya da gaini en fazla 4-5 yap sesi sonladığın zaman o uğultu kesilir...
-
Öncelikle diğerleri gibi üşenmeyip adam gibi yazdığınız için hepinize teşekkür ederim.Yalnız benim istediğim tonu yakalamam için (Megadet) overdrive ı bayaa açmam lazım.En azından amfide ve gitarda bir sorun olmadığını söyleyebilir miyiz?
-
Arkadaşım bu sorun hep başıma geliyor.şimdi sorun manyetiklerle alakalı olabilir.humbuckerların sorunu olabilir bence,seninde dedigin gibi teke aldıgında gürültü azalıyor.bunu çok takma.forumları incelersen usa stratlarda bile bu sorun olabiliyor.topraklı hattıda dene ama sorun geçmesse canını sıkma..birde anfindeki overdrivea fazla yüklenme..seninki gibi bir anfide ben tavsiye etmem arkadaşım
neyse sen hiç canını sıkma bu sorun herkesde olur..
-
simdi sen coil tab i kapayinca ses kesiliyor demissin yukari cekili konumdami potans coil tab yapinca humbuckerlar single olur dolayisi ile ses artar bu gayet normal usa fender strattada olur cünkü manyatikler single eger bu ses potans yulari cekili degilken oluyor ise yani humbucker iken ilk önce toprakli bir prizde kullandigina emin ol baktin olmuyor gitarin metal bir aksamini elleyince ses kesiliyormu ona bak eger toprakli oldugunu bildigin bir prizde bu oluyor ise gitarin topraklamasinda bir sorun var demektir kolayca halledilir potlarin arkasindaki kapagi ac ordan köprüye doru bir kablo gidiyor olmali ona bak ordami diye eger orda ise kabloda bir temassizlik vardir bir elektrikci yapar sana para bile istemez amfide bir sorun olacagini sanmiyorum eger bu dediklerim priz ve gitar tamamsa amfide bir sey var demektir ama her seferinde metal bir seye dokundugunda ses kesiliyor ise toprak hatti sorunu vardir normalde sesi ve gain i acinca tabi ki bir ses olacaktir bunlari birbirine karistirma bu sesi kesmek icin boss ns-2 gibi bir pedal kullanman gerek sana kolay gelsin
-
evet yukarı çekili değilken oluyor.Bu arada amfininkini kapatıpda pedal alsam onun overdrive ına yüklensem yine bir sorun olur mu?