Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

tel tercihi

• ToMcaT • 17 Temmuz 2005 22:18 • #544709
    arkadaslar elektro gitar icin onerebileceginiz bi tel markası var mı..bi de 9-10-11 gibi incelik sırasına gore uc alternatif var..neye gore secim yapılmalı...
  • Serpent_King • 18 Temmuz 2005 03:34 • #544716
    incelik kalınlık markaya göre değişiyo şöyle annatıyım ;

da d dar i o (kaldırın artık şu dejenereyi aldınız ödülünüzü tamam!!) lar mesela ilk aldığında çok acayip bir şekilde yağlı ve kaygan teller pakedinde bunu telleri uzun süre korumak için yaptıklarını söylemişler ama telleri aldıktan en fazla 2 hafta sonra testere pasına maruz kaldıklarını görüceksin ve bu kayganlık da çok kötü bana göre + da d dar i o lar 1 haftadan önce güzel ton vermez çok cazır cuzur bi ton olur ama ilk haftanın sonunda baya güzel oluyolar yani ben böyle kullandım hep.0.9 kullandım bugüne kadar kalınlarda tapping ve band yapmak zoruma gitti hep zaten ince teldeki tonun tizliğini seviyorum .

Blues Steel telleri daha bi tizsiz ton sunucak sana bu teller çok dayanıklı gibime geldi bikaç kere aldım 1 ay tondan kaybetmeden ve kopmadan dayandı bana ki günde 3 saat filan çalışırım.Bu tellerde de 1 numara almıştı arkadaşım sustaini çok az gibime geldi çok da kalın zaten blues türevleri için uygunmuş bunlar adından da anlaşıabileceği gibi , alınası mantıklı teldir.

Esp yi de ilk kez geçen hafta aldım , alınca gördümkü daddarioda nefret ettiğim kayganlık yok , dahası paketten iki tane ince mi teli çıktı :) , ama şöyle bir sorunu var ki 1 haftada baya paslandı teller çaldıktan sonra silmeme rağmen :( ama şöyle söliyim bence ton olarak da d dar i o dan çok daha güzel ton verdi hem benim gitarımın manyetikleri normal bc rich manyetikler.
  • Alassai • 19 Temmuz 2005 00:14 • #544734
    Ben en son Pera Müzik'ten Electroharmonix tel almıştım. Sadece evde çalıyorum ama ne telleri ne de gitarı hiç silmem. Buna rağmen 1,5 yıl o telleri kullandım. Parlaklığı da gayet iyiydi. En son geçen hafta kırılınca değiştirmek zorunda kaldım. Amerika'dan arkadaşımın getirdiği DR telleri taktım, nefis teller ve firma diğer tellerden daha uzun dayandığını iddia ediyor. Herhalde bir 2 yıl da onları kullanırım. Benim tercihim ya 11 numara ya da 10 numaranın B.B. King tarzı üst telleri kalın olan setler. Marka olarak da tercihim çok reklamları olmasa da Electroharmonix, Fender,Gibson ve Rotosound'ın nikel olanları. Ama metalciyseniz çelik teller sizi daha çok açar.
  • Serpent_King • 19 Temmuz 2005 01:48 • #544738
    çelik tel olayına katılıyorum , hatta bu nikel çelik mevzusuyla ilgili bir yerden alıntı yapmak istiyorum.

bu tel olayina kafayi takip uzun uzun arastirdim ve okudum, özellikle www.custom-sounds.com sitesinde tips bölümünde 1996da vintage guitar dergisinde çikmis 15 sayi kadar süren bu konuda kapsamli bi makale serisi var. özetle söyle: bugün bir gitar magzasina gidip aldiginiz teller %99.9 (elektro için) nickel kapli çelik oluyor. yani çelik bir telin üzerine nikel kaplaniyor, bu sekilde tamamen nikel tel yapmanin maliyetinden kurtuluyor firmalar. ama teller daha ucuz olmakla beraber daha az kullanilabiliniyor, kolay akord kaybediyor vs. hatta o yazi dizisine konuk yazar olarak katilan çok meshur bir guitar techin dedigine göre nikel kapli çelik tellerde (seri üretimin kalitesizliginden) çogu zaman hatalar oluyor, o yazida bu hatalarin nasil bulunabilecegi anlatisiyor zaten. bu kisinin dedigi diger bir ilginç olay da yine nikel/çelik tellerin sol (G) telleri yüzde 15 oraninda hatali yapiliyor. neyse olayin ana fikri ne kadar iyi bir gitariniz olursa olsun, ne kadar iyi pedallar ve ve anfilerle çalarsaniz çalin teller her seyi belirliyor; yani signal path aslinda tellerden basliyor. bu yazi dizisinde anlatilan diger bir önemli nokta 60lar ve 70lerin soundlarinin kullanilan enstrüman kadar tellerle de alakali oldugu. 1970e kadar bütün teller saf nikelden yapiliyor, ayrica flatwound denen bir olay var bu gitarin kalin telelrinin sarilirken degisik bir prosten geçirilmesi, sonuçta ses çok daha parlak ve güçlü çalis rahatligi daha fazla ve tel ömrü çok çok daha fazla oluyor. bu flatwound islemini yaapn makineler avrupada üretiliyor yani en iyi flatwound teller avrupada bulunuyor. bu yaziyi okuduktan sonra almanyadaki pyramid strings sitesinden 2 set saf nikel roundwound (normal sarim islemi ile yapilmis) ve 2 set flatwound set siparis verdim. siparisler 3 günde elime ulasti, ve hemen .10 flatwound seti telecasterime taktim, sonuç inanilmazdi : tel farkinin çalisi BU KADAR etkileyebilecegini düsünemezdim, öncelikle kalin telleri daah önce bildiginiz sekilde unutun! ilk olarak kalin tellerin görüntüsü ve hissi bambaska, iki sargi arasinda bosluk yok! flatwound tellerle bütün bendler ve slidelar çok kolay yapiliyor, parmaklarinizin ucu sanki metale degil de yumusak bir maddeye temas ediyor gibi, ince tellerde ise inanilmaz bir parlaklik ve sustain var. daha önce blue steel ve electro-harmonix tel kullaniyordum (bence en iyi markalar) ama flatwound nickelin farki anlatilacak gibi degil! kesinlikle alip denemeniz lazim. bu teller daha pahali AMA gerçekten de gitara binlerce dolar sayip soundunuzu ucuz teller yüzünden feda etmenin anlami yok, unutmayin ki kalite farki fiyat farkini getirir. umarim bilgilendirici olmustur, herkese selamlar.

hatta burada bahsedilen o hata olayı başıma iki kere geldi daha telleri takarken çat diye koptular tam köprünün ordan.