Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Stüdyoda kayıt...

• _soloistdeve_ • 24 Temmuz 2005 04:13 • #544821
    Arkadaşlar grup olarak bazı sorunlarımız var. Şimdi artık bestelerimizi toparlayıpstüdyoda bir demo yapmak istiyoruz. Ama herkes bu işin çok zor olduğundan dem vuruyor. Bir de kalite olayı var. Verdiğiniz paaraya göre mi kalite artar. Enstrümanlar kaliteli diyelim. Ne kadar para verirsen o kadar kaliteli mi olur nasıl olur bu iş?
  • Serpent_King • 24 Temmuz 2005 14:29 • #544822
    Eğer stüdyo koşulları yeterince iyi ise , üstünde ne kadar çok zaman harcarsan kayıt için o kadar iyi olur.Bu da daha fazla para demektir tabi kaydı yapan tonmaysterin de bu işten anlaması , tecrübesinin olması lazım.
  • thunderwolf • 24 Temmuz 2005 15:34 • #544828
    Valla senin soruna çok yönlü cevap vermek mümkün öncelikli olarak stüdyonun yalıtımı çok önemli yalıtım sesi yansıtacak şekilde olmalı eğer yalıtım sesi emiyosa sen istediğin kadar uğraş yine de kaliteli bir kayıt yapamazsın sonra anfiler geliyo ki sanmıyorum birçok stüdyoda anfiler iyi olur ve son olarak gitarlar kayıtta kullanacağınız gitarlar kuvvetli amyetiğe sahip olmalı(tabii bu benim görüşüm!Eğer yardımcı olabildiysem ne ala:-)Size şimdiden başarılar
  • kutay__ • 24 Temmuz 2005 19:11 • #544841
    kayıt müziğin en ölümcül konularından birisidir. herşeyden önce kaydı yapan adamın bu işteki becerisi cok onemli bence. cünkü kötü bi tonmaisterle en iyi stüdyoda berbat sonuclar alabilirken iyi bi tonmaister 8 kanal mikserle harikalar yaratabilir. bunun dışında kanal kayıt yaparsanız çok daha iyi sonuclar elde edersiniz ve mesela gitar bolumlerini 3 4 kanala kaydederek daha zengin bir sound yakalayabilirsiniz. ama daha pahalıya gelir :)) ha tabi birde gerçekten gittiğiniz stüdyonun ekipmanı ve ciddiyeti cok onemli. sonuc olarak bence ortanın üstünde aletler ve işi iyi bilen bir tonmaisterle bu iş en güzel şekilde olur. birde kayıt iki aşamadır. önce sesler ve enstürmanlar kaydedilir ki bu en kolay kısmıdır bence. ikinci kısım mastering dir ve tüm bu kayıtların mikslenme olayıdır ve kaydın iyi ya da kötü olarak nitelenmesindeki en onemli rolü oynar. başarılar dilerim :)
  • WitchTrap • 25 Temmuz 2005 01:40 • #544861
    Stüdyo 18 e gidin. adam gibi çalın onlar geri kalan herşeyi en güzel şekilde hallediyolar bi de thunderwolf demişki stüdyo yalıtımı sesleri yansıtmalı die... bu bana yanlış geliyo böyle bi genelleme mümkün olamaz. insanlar tizleri vs. yi emsin die o kadar filtre ile donatıyorlar stüdyoları bi gidip prof stüdyolara baksın isterse.
  • _soloistdeve_ • 25 Temmuz 2005 02:14 • #544863
    Biz kayıt için ankaraya gitmeyi düşünüyoruzyoruz Ordaki stüdyolarıda pek tanımıyoruz açıkçası.Duyduğuma göre sağlam stüdyolar var orda. Deneyip bilen arkadaşlar bana bir kaç tavsiye verebilirse sevinirim. Birde kanal kayıtta davulcunun partisyonlarının çok pahalıya mal olduğunu duydum yani zor olduğu için sürekli tekrarlandığını. En sağlam davulcular bile stüdyoda davul kaydından zorlanıyorlarmış doğru mu?
  • Denix • 26 Temmuz 2005 23:49 • #544897
    bence ankarada ÇSM iyidir ama metal tarzı bişey yapacaksınız RAVEN a gidin ama Zoo da iyi diyolar ben gitmedim... Bidde bence bi gelirseniz KUTU ya sorun orda kayıt yapılıyosa çok iyi ordaki elemanların mekanı gayet iyi
  • GaRaJ Arabası • 27 Temmuz 2005 00:47 • #544900
    Ankara ise On-Air e gidin... Biraz pahalı ama süper bir demonuz olur.
  • Serpent_King • 27 Temmuz 2005 00:48 • #544901
    Gitarın manyetiğinin güçlü veya güçsüz olması konusunda bazı durumlar için söylenebilecek şeyler olabilir.Çok güçlü emg aktif manyetikler filan kullanıyorsanız bir kere kirli çalma olasılığınız var yani çalarken en ufak bir pena sürtmesi , ya da fretin az üstüne bassanız kayıtta çok çok fazla belli eder kendini.Ama örneğin çok gore , ya da bol treble lı gerçekten güçlü ve düz riff ler kullanıyorsanız bunun çok fazla önemi olmayavaktır.Güçlü manyetk , hele ki aktif manyetik kullanmak diğer manyetikleri kullanmaktan zor olabilir.Bu konuda benim düşüncem de kayıtta seymour duncan , ya da dimarzio gibi manyetikleri kullanarak istenilen tonun aşırı bir gaine kaçmadan alınmasıdır böylece stüdyoda yaptığınız kayıt daha cillop olabilir.Tabi güçlü manyetikle cillop gibi çalanlar için de kullanılmasında bir sakınca yoktur.
  • thebassx • 28 Temmuz 2005 02:06 • #544941
    abi bizim 6-7 parçam1z var hepsi ortalama 5 dakka sizce bu is kanal kay1tta kaça patlar?