Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Aktif-pasif manyetik olayı nedir

• thunderwolf • 27 Temmuz 2005 20:37 • #544933
    Arkadaşlar beni şu aktif-pasif manyetikler konusunda aydınlatacak birleri var mı??
  • dazednconfused • 28 Temmuz 2005 12:03 • #544946
    var,
    şöyle ki, manyetikler aracılığıyla iletilen sesin direk olarak sisteme gitmeyip 9V pil ile çalışan bir preamp modülü sayesinde detaylı şekilde tonlanması gibi bir durum söz konusu ise aktif manyetik bir bas oluyor.bu tonlamalar, pasif gitarlarda sadece "tone" düğmesi ile olduğu gibi değil, "treble" "mid" "bass" gibi düğmeler ile sağlanabilmektedir.
    ancak bu ekstraların olması aktif gitar/bas ların pasiflerden iyi olduğu anlamına gelmiyor.mesela pasif basların (özellikle caz basların) pes seslerinin, external bir preampli veya ampli ile daha hoş sesler çıkacak şekilde tonlanabilmesi söz konusudur.
  • Serpent_King • 28 Temmuz 2005 18:25 • #544955
    Aktif manyetik baya bi gücün yanında hakimiyeti zorlaştırır , kirli çalmayı kolaylaştırır alışması zor olur ama alışırsan da pasif manyetikli bi gitarda çok temiz çalarsın.Tamamen zevk meselesine kalmış bir durum.Güçlü gainli şeyler için bire bir emg ler mesela...tabi ben sadece emg elime aldım farklı aktif manyetikler kullanmadım.
  • thunderwolf • 29 Temmuz 2005 20:46 • #544990
    Ya siz beni yanlış anladınız heralde örneğin Musicman-John Pertucci deki olay nedir ben bunu soruyorum onun gitarı h-h manyetikli ve bunlar aktif-pasif olarak çalışıyor bu özellğin ne avantajı vardır ben bunu soruyorum.
  • dazednconfused • 29 Temmuz 2005 21:50 • #544996
    aktif-pasif switchor yardımıyla pream devreen çıkar ve girer.şöyle bir avantajı var:aktif manyetikler pil ile çalışır ve pil bitince kullanılmaz hae gelir.canl performans sırasında babalara gelmemeni sağlar bu.ama asıl amacı tabii ki daha fazla seçenek sunmak
  • ibanetze • 2 Ağustos 2005 13:27 • #545074
    temiz ton istiyosan hiç aktif olayına girme,istemiyosan alabilirsin :)
  • jasonic • 2 Ağustos 2005 14:57 • #545075
    Çoğu kez ise "pasif manyetik + aktif elektronik" durumu mevcuttur ve bu hep "aktif manyetik"le karistirilir.Senin bahsettigin "switch" de yanilmiyorsam manyetiklerin aktif halden pasif hale gecmesini sagliyor,elbette elektronikler aktifse EQ her daim devrede kaliyor.