Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

floyd rose-köprü kısmı çok havaya kalktı

• Custodian • 30 Temmuz 2005 19:15 • #545016
    yeni gitarımda floyd rose sistemi var.daha önce hiç kullanmamıştım.akordu yaptım falan ama köprü kısmı acaip havada.
    belki de normaldir ama ben düz alıştığım için acayip geldi bir sorayım dedim.

normal mi yoksa bir sorun mu var?

http://img242.imageshack.us/my.php?image=s8oe.jpg
  • Single_FACTOR • 31 Temmuz 2005 07:43 • #545025
    floyd rose'un ayarlı olduğu tel kalınlığına göre daha kalın tel takmışsın.
    köprüye fazla yük bindiğinden yukarı kalkmış doğal olarak.
    Gitarın arka kapağını aç floydrose'un yaylarla kasaya vidalandığını göreceksin, telleri gevşetip o vidaları birkaç tur sıkıştır.
    sonra akard edip duruma bak. olmadıysa yaptığın işlemleri tekrarla. köprüyü akortlu iken düz konuma dengeleyene kadar devam et.
  • panic attack • 2 Ağustos 2005 03:24 • #545067
    aynı olay benimde başıma gelmişti. Single_FACTOR doğru söylemiş. ayrıca floyd rose un önden gövdeye bağlı olduğu alyanları sıkarakda ve ya gevşeterek hem tel yüksekliklerini hemde köprü pozisyonun ayarlarsın. ama ilk önce arkadaşın dediği işi yap benim dediğim en son yapılır.
  • Ehl-iKeyf • 2 Ağustos 2005 11:50 • #545070
    bazı gitarlarda kulladığın tele göre değişir bu durum...
    eğer 10 numara tel kullanıyosan bence o gitarda 9 numara kullan eğer durum yine değişmezse floyd rose u alyan anahtarla indirmeyi dene...
    ama 9 numara tel durumu çözecektir..
    bende de washburn n-2 ye 10 numara tel taktığımda aynı sorunu yapıyorum... ama illaki 10 numara kullanacaksan floyd rose ayarını tünelde bilen birine yaptır...
  • bimilyon1 • 3 Ağustos 2005 00:52 • #545080
    hala ayarlayamadıysan ben tünelde metropol müzikteyim getir yapıyım ayarını. öğrenirsin sende.
  • Custodian • 3 Ağustos 2005 11:18 • #545082
    cevap yazanlara teşekkürler,teller zaten 0.9,
    arkadaki yayları sıkarak hallettim,şu anda tam akortlu iken gövdeye paralel duruyor sistem.sanırım böyle çalabilirim :)

halledemeyeceğim bir sorun olursa tünele uğrarım
  • human remains • 20 Ağustos 2005 01:33 • #545270
    bazen tellerden biri diğerlerine göre, özellikle en üstteki kalın olur, ambalaj yanlışlıkla girmiştir. aşağıdan yukarı, yukarıdan aşağı kor yaparken hep o yanlış tele gelince hepsinin akoru kayar. sen işlemi tekrarlarken floy rose çoktan azmış gibi yukarı kalkmıştır.

yukarı aşağı olayının baışında el hissiyatı ile hepsini eşit bir gerginliğe getirmeye çalış mutlaka.

herkese tavsiyem eski telleri sökmeden önce floy rose ile gövde arasında kırılmayacak ince bir tahata sıkıştırın ki ful olarak aşağı inmesin.

yeni telleri hemen hemen aynı gerginlik ile köprüden geçirip sapa sardıktan sonra, köprü altındaki nesneyi alın. nerede ise hepsi aynı gerginlikte kalacaktır.

emin olun sadece iki-üç defa yukarı aşağı akora gelecek. sonra hassas ayar.

bir de kendini her teli tam akor etmeye zorlama, bu durmda da aynı kalkma olayı olur.