Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitardan klavye tonu nasıl alınır??

  • umitstein • 27 Ağustos 2005 23:16 • #545417
    arkadaşlar ben gitarda eski hard rock soloları için ve sakin klavye akorları için ton almak istiyorum,mesela deep purple sololarını taklit için filan..
    biliyorum imknsz bişi bu ama napalım çaresizlik:)
    zoom 707 var bende çok gelişmiş bi alet değl ama idare etcez.
    hangi efektlerin kombinasyonunu yapmak lazım acaba??
  • fibonacci • 28 Ağustos 2005 14:40 • #545426
    Sakin klavye akorları? Hangi aletin tonuna benzetmek istiyorsunuz? Rhodes mu? Moog mu? Hammond mı? O b e r h e i m mı? Farfisa mı? Klavye deyince hangisini anlayalım yani. "Şu şarkıdaki akor basan sesi" ve "şu şarkıdaki solo sesi" diye tanımlarsanız daha rahat yardımcı olunabilir.
  • umitstein • 28 Ağustos 2005 20:08 • #545430
    haklısın yaw çok genel oldu:)
    abi mesela deep purple burn deki solo tonu ya da styx deki akor bastığı ton var ya rtmde boat on the river de o gibi..
    zor biliyrm bu aletle ama bi şekilde benztmk zorndym para yok:)
  • kkurt • 29 Ağustos 2005 05:12 • #545458
    klavye almak daha ucuza gelir.
  • fibonacci • 29 Ağustos 2005 14:14 • #545464
    Burn'ün sonundaki solodan bahsediyorsanız, orada overdub edilmiş(yani üstüste iki kez kaydedilmiş) moog var. Moog ise monofonik bir alettir. Yani aynı anda iki ses basamazsınız. Bu yüzden moog sololarda çok avantajlıdır çünkü iki ses birbirine karışmaz. Bir de portamento denen bir olay var, o da işleri çok karıştırıyor. Bir sesten diğer sese geçerken sesin bir anda değil de yavaşça değişmesi de portamento oluyor.
    Şimdi gelelim yapmak istediğiniz işe, bunun için Guitar MIDI çeviriciler var. Yani gitarda çaldığınız notaları MIDI'ye çeviriyor. Ancak bunun için hex pickup denen özel manyetikler kullanmanız gerekiyor. Daha sonra bu guitar midi çeviriciyi istediğiniz bir synthesizer'a bağlayarak gitarla bu aletleri kontrol edebilirsiniz.
  • kutay__ • 29 Ağustos 2005 16:20 • #545465
    gercekci bir cozum icin roland gr-33 gibi aletleri araştır.
    bunun dışında hafif distortion chorus ve reverb kombinasyonlarıyla da klavye havasında tonlar yakalayabilirsin.
  • umitstein • 29 Ağustos 2005 21:11 • #545467
    sağolun arkadaşlar
    tabi ya zor bi olay bu aydınlattğnz için teşekkür ederim:)
    eyvallah..