-
ya beyler merak ettigim bi konu var.kimi gitarlarda manyetiklerin miknatislari disarida,kimilerinin içeride.bu ayri bi özellik midir?içeride olursa ne olur,olmazsa ne olur.hangisi ne ise yarar?ses farki var midir?
-
hocam bildiğim kadarıyla mayetiğin etrafindeki vidalardan tele olan uzaklık ve yakınlığı ayarlanıyo
-
Kardes vida degil üzerindeki m1knat1slardan söz ediyorum
-
kimilerinin üzerinde nikel koruma var. elektrik parazitlerinden korumaya yarıyo. genelde sadece humbuckerlarda olur. tele neck manyetiğinde de var.
-
tabi neden bahsettiğini anlamak o kadar da kolay değil. mesela single'larin mıknatısları genelde dışarıda olur, humbuckerlarınki içerde..
-
iste haci ben de onun sebebini soruyorum.neden kimilerinin disarida kimilerinin içeride?bi özellik midir?onu merak ediyorum
-
single coil tonu almak için tel üzerinde noktasal kuvvetli bi manyetik alan yaratmak gerekiyor o yüzden singleların manyetikleri silindir şeklinde tele dikey, kuvvetli ve nispeten tele yakın olur. bu yüzden dışarıda duruyorlar. humbucker tonu için mümkün olduğunca geniş bir manyetik alan yaratmak gerekiyor, o yüzden mıknatıs manyetiğin dibinde iki coil'in arasında duruyor, her tel için ikişer tane ayarlanbilir demir parçası bu manyetik alanı tele taşıyor ve noktasal değil sürekli bir manyetik alan yaratılıyor. sebebi bu.
-
:)?
-
benden bukadar, anlatmaya çalıştım ama olmadıysa olmamıştır:)
-
yok abi olmadi:) Yani sen güzel anlattin eyvallah da anla iste...