-
Arkadaşlar elimde scorpion sx psg adli bi elk gitar var. 3 single manyetikli.distortiona geçtiimde sesi kesecek kadar güçlü bir cızz sesi geliyo. amfiden mi gitardan mı anlamadım.amfim laney world series bayaa büyük bişey çamaşır makinası kadar falan...lütfen yardım edin bu cızırtının çözümü yok mu?
-
amfiden
-
bir ihtimal şudur ki, manyetiklerinde ciddi bir topraklama sorunu olabilir.sx "hum cancelling" manyetik kullanmayacak kadar ucuz gitarlar üretir.ancak senin söylediğin derecedeki bir durum standart bir "hum" sesinin ötesinde gibi gözüküyor.
bence asıl olay şudur ki amfini elektronik aksamda basitçe çözülebilecek ancak üstünde durmazsan facialara yol açabilecek cinsten bir sorun var.preamfinin güç besleme ünitesinden kaynaklanıyor gibi geldi bana.amfi, düşük ya da uç noktalara ulaşacak kadar yüksek amperde bir elektrik akımına mağruz kalmış ise dediğin, sesi bastıracak kadar çok yüksek bir "hum" sesi çıkartabilir.transistörlerde ufak tefek sorunlardan kaynaklanabilir bu.sonuçta türkiyede yaşıyoruz.zırt pırt elektrik kesilir, faz düşer, akım dalgalanır, zaten hassas olan ve kıytırık bir şekilde imal edilen transistörler zarar görür.ama eğer tamir ettirmezsen preamfin, sen o şekilde kullandıkça zarar görebilir ve hatta kullanılmaz hale gelebilir.
-
baba evin elektrik hattında toopraklama yokmuş galiba ondan ama gene de amfiyi kontrole sokturayım gene nolur nolmaz sağol birde yardımlarınızdan dolayı! :-D
-
Şu olabilir.Pek anlamadım gerçi ama eğer doğru anladıysam; bende preamfi kullanıyorum. Ama amfiye kesinlikle inputtan takmamak lazım. Çünkü preamfinin kendi ayarları ile amfinin kedi ayarları ayrı ayrı alet biraz sapıtıyo. Onun için yüksek bi seste ötme oluyo. Onun için sen preamfiyi line outtan falan takarsan amfinin preamfisi devreden çekilir ve sadece kendi preamfinden ayar yaparsın. Bu sefer hiç bir şekilde ötmeyecektir. Eğer öyle değilse büyük ihtimal manyetikte sorun vardır.