-
merhabalar
bende marshall jcm 2000 tsl 602 60w tüplü bir ampli var ve distortion tonlarından memnun değilim. gitarım da epiphone lespaul. bi ara arkadaştan processor almıştım, uyduruk bişeydi ama distortionda sustain çok sağlamdı, sololar daha kolay çalınabiliyodu, ritmler daha tatmin edici oluyodu..
sorum şu, problem bende mi, yani aslında bu konfigürasyonla metallica megadeth vs soloları da atılabilir de ben mi atamıyorum. yoksa ek olarak dist pedalı mı almak lazım? wah pedalı alıcam zaten (hatta bu arada benim sisteme göre bi wah pedalı önerirseniz de iyi olur), bunun dışında bi dist pedalı lazımsa, bişey önerirseniz sevinirim.
-
muhtemelen seninki heavy metal tarzı bir anfi değil klasik rock tarzı bir anfi, yani daha düşük bir gain'le solo çalmayı öğrenmen geretiği anlamına geliyor bu. ya da metal çalmak için distortion pedalı kullanabilirsin. bu arada bu tüplü anfilerin çıkış gücü daha düşük olanları daha makbül, çünkü sesini sona kadar açıp çıkış katındaki tüplerden de distortion elde edince daha güzel oluyor, bu nedenle 60w çok fazla. wah pedalı konusunda bir yorum yapamıycam, kullanmıyorum.
-
anfin ve gitarın gayet iyi. bu ekipmanla her türlü metal ve rock tonunu gayet yakalayabilirsin. mümkün yani. ben ekstra olarak boss ds-1 distortionda kullanıyorum bazen. bu aralar jamsessionda calısıyoruz kadıkoyde orda da bir marshall kafa kabin stack anfi var gitarım epi les paul 100 bi de ds-1 le istediğim her tonu alabiliyorum. bence biraz daha kurcalamalısın aletleri. bu gibi sorunları hepimiz yaşadık zamanında. ilk zamanlarımda bende stüdyolardki marshallardan nefret ediyodum :)) başarılar sana..
------------
ps: demeyi unuttum anfinin üzerindeki şeyin adı distortion değil preamptir. yani giris sinyalini yükseltir distortion denilen şey sesi filtre ederek bir nevi deformasyona ugratan alettir. dolayısıyla distortion pedalını calıstır ve anfinin preampini acarak iyi bir ton elde edebilirsin.
ben naapıyorum?
şimdi dügmelerin yonunu saat istikameti olarak tarif edersek...
boss ds-1 tone: 10 level 12 distortion saat 12 yönünde
anfi (preamp acık) gain: 9 bass: 11 mid: 1 tiz: 12 reverb:9 yönünde.
bu şekilde bir deneyebilirsin. iyi olabilir. distortion pedalını gitarın sinyalini kuvvetlendirmek icin kullanıyorum. olmadıgında da aşagı yukarı bu şekilde kullanıyorum anfiyi.
-
Merhabalar, yeni forum ekle kısmı çalışmadığı için buradan cevap yazarak ben de bir meramımı dile getirmek istiyorum, konuyla alakalı olarak. Ben de bir 30 Watt Vox Cambridge Twin Reverb ampli var. Pre ampli katında lambası da var. Gitarım da Epiphone Les Paul Gold Top. Çok iyi rock tonları elde ediyorum. Ama bol sustainli heavy metal soloları için gain zayıf kalıyor. Ek olarak Marshall Jackhammer distortion ve over drive pedalı kullandığımda işimi görüyor. Sormak istediğim şu; amplinin over drive kanalı açıkken distortion pedalını on konumunda kullanmamın ampliye bir zararı olur mu? Zira bu şekilde çok daha iyi tonlar elde edebiliyorum. (Tabii amplinin gaini çok açık olmayacak).
-
distortion pedalı ve overdrive kanalı acıkken ikiside her şekilde kullanabilirsin. bir problem yaratmaz. aynen devam. gaini de daha cok acabilirsin :)
-
Eyvallah denedim, gayet güzel tonlar çıkıyor, yani Vox Cambridge Reverb Twin gibi "old school"bir ampliden bile Metallica tonları alabiliyorum. Hatta amplinin over drive kanalı lambalı olduğundan çok iyi rock tonları da alabiliyorum....Teşekkür ederim.
-
güle güle kullan :) vox gercekten güzel alettir.