-
Sizce bir analog sette olması gerekenler nelerdir?
hazır bir analog seti olan varsa bana bi gösterebilir mi ya da beğendiği bir analog setini önerebilir mi?
Bu arada processor olarak Korg AX1500G mi
Zoom GFX 8 mi
Analog dizmek mi..(nasıl bir analog dizmek?)
Şimdiden sağolun
-
valla baba analog işine girme derim ama..sen bilirsin..herşey içn ayrı pedal alıon ...derim al bi processor tamamdır :)
-
ya kimse sana nası bi ton istediğini bilmeden yardım edemez kardeş
bu,ha deyip de yapılabilecek bi şey değil
kendi tonunu zamanla deneye deneye oluşturmalısın
bi gitaristin (bu sıfata da alışmaya başladım :))en önemli özelliği kendi tonudur,en basitinden bizim ritm gitaristin set-up-ındakilerle benim pedallar birbirinden çok farklı...
ki bi pedalın 100 dolar civarında olduğunu düşünürsek,kimsenin seni yönlendirmeye çalışcağını sanmam
anladığım kadarıyla pek bi bilgin yok bu konuda(bu kötü bi şey değil,zamnla geliştirirsin)
benim tavsiyem önce bi processor bul bi yerden (ki çok para verme ve de mümkün olduğunca zoomdan uzak dur :)
işte çalış o processorle,tonları dene,hangi sesleri sevdiğine karar ver..sonra zamanla analogları toplarsın..ya da paran varsa hemen toplarsın :)
ama acele etme bence..sonra hiç istemediğin bi sesle debelenip durursun...
-
arkadaş haklı yaa cidden..ben biars dengesizim herkesi processore yönlendirmeye çalışıyor-um :)
-
AX1500G kullandım çok çeşitli bir processor yani analogla öyle birşey toplaman imkansız.Chorusdu Flangerdı bu tarz şeyleri kullanmasını ayarlamasını öğrenmen için ideal bir processor.Ben öyle efektleri çok kullanmadığımdan 1 overdrive 1 distortion pedal aldım onla yuvarlanıp gidiyorum.Şuda var analog pedaldan çıkacak tonu ax1500g de duyman imkansız.
-
evet ya..
AX in tonlar bana yapay geldi..
Akustik tonları güzel ama distortion da bence o kadar da iyi değil
bu arada ben PuNk yapmaya çalışıyorum.Yani sound'um punk
-
punk deyince öncelikle bi distortion olcak,bi de compressor sustainer
bunlar götürür heralde ilk zaman için...
-
distortion Allah'ın emri de =)
compressor sustainer ne?
-
emin değilim ama compressor ses seviyelerini eşitliyorsu galiba .... yani akorla tek tele vurdugun zaman cıkan sesi eşit seviyeye getiriyo olması lazım...ama emin değilim :)
-
olsun yine de sağol :)
bu arada distortion pedalı marka olarak tavsiyesi olan var mı?Modeliyle birlikte bi söleyin bakiim.
Herkes boss diyo :)