-
biri bana gitar amfisiyle kabin arasındaki farkı söyleyebilir mi?
-
eh ne diim ben sana....amfi esas oğlandır, sesi yükseltendir. Kabin ise sadece hoparlördür ya da hoparlörlerdir.(2x12", 4x12" vb...). Tabii özel olarak gitar amfileri için dizayn edilmiş hoparlörlerdir. Kafa + kabinden oluşan gitar amfilerine stack denir. Bu iki unsurun bir arada sunulduğu amfilere de kombo amfi denir. Bilgilerine,....Kabinsiz kafa ya da kafasız kabin hiç bir işe yaramaz. Kombo ise ikisini de içerdiğinden en kullanışlısıdır.
-
ya biraz yanlış anlaşıldı haklısın eksik yazmışım. benim de sormak istediğim zaten kafa+kabin'in normal amfiden farkıydı. bir tane ilan gördüm bir yerde (kafa+kabin) fiyatı da fena diildi acaba alsam mı diye düsünüyorum ama normal amfiden tam farkını bilmiyorum. onu biliyorsan onu söyleyebilir misin ya?
-
Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi kafa + kabin dediğimiz stack tipi amfiler oluyor. Kafa sesi yükselten ve gerekli elektronik devreleri barındıran kısım, kabin ise hoparlör kısmı. Normal dediğin combo amfilerden farkı, opsiyonel olarak kabin kısmını arttırabilmendir. (2x12, 4x12) Normal amfi dediğin combo amfi kendisinden hoparlörlü bir kafadan ibarettir. Combo amfilerin kumanda kısmı kafa oluyor yani.
-
cok sagol ya kime sorduysam pek bi cevap verememisti.
-
Ayrıca Half Stack ve Stack ampliler comboyla aynı wattta olsalar da db olarak ses gücü olarak daha güçlülerdir. Ayrıca Full stack ve half stackler genelde combolardan daha iyi işçilik ve daha kaliteli parçalarla üretilirler...