-
Merhabalar, 15 yıldan fazla bir süredir gitar çalıyorum. Bu sürenin büyük bir kısmı klasik gitar ve akustik gitar ile geçti. (Ciddi anlamda klasik). Sonra bi yerden bir elektro buldum. Ve tarzım da değişti haliyle. Şu an pena ve sol el tekniklerinin çoğunu isimlerini dahi bilmeden yapabiliyorum. Duyduğum çoğu soloyu biraz çalışmayla çıkartabiliyorum. Doğaçlama olarak da klasik rock kalıplarında olan şarkılara istediğim kadar solo atabilirim. ANCAK!...armoni, ileri teknikler (Malmsteen teknikleri vs...), improvizasyon gibi konularda kendimi geliştirmem lazım. Aksi taktirde klasik kalıpların dışına çıkamayan bir gitarist olarak kalmaktan korkuyorum. Bu konularda bilen arkadaşlar beni yönlendirirlerse sevinirim.
-
ben de sen gibiydim
ne kdar çalıyosun bilmiyorum ama
işte 2 sene akustik çaldım,sonra elektroyu elime aldığımda,gitarın 10 perdesinden dışarı çıkmadığımı farkettim..
bence bu konuda profesyonel yardım alman mantıklı,daha basit konular burdan anlatılabilir ama işte ileri teknikleri anlatmak için hocanın da öğrenenin de elinde gitar olması lazım :)) zor yani sözle anlatmak
yine de anlatabilen birileri çıkar belki..
-
Tahmin ettiğin kadar kötü değilim canım. Gitarın 24 perdesine de aşinayım. Akorlar ve oluşumları konusunda hiç bir sorunum yok, sadece klasik rock kalıplarının dışına çıkmak istiyorum.(pentatonic, blues, harmonic minör, major, dorian vs..den daha fazlasını istiyorum.) Aslında istediğim tavsiye metod, kitap, web sitesi vs... üzerine idi. Profosyonel yardım konusunda da bana yardımcı olabilecek birilerini bulmak çok zor, rahmetli Yavuz Çetin'den ders almak isterdim. Ya da benzeri bir şahıstan. Serdar Öztop gibi mesela. Hatta kendisini tanımama rağmen gidip ondan bana ders vermesini isteyemem. Yani demek istediğim bu kişiler ayarında birisi lazım. O da zor, hem para, hem zaman meselesi....
-
o istediğiniz kalıpların dışı caz oluyor. malmsteen'i yaptığı sürekli minör çalmak. minör'ün üç ana türünü çalıyor zaten(doğal, melodik, armonik). o yüzden "malmsteen teknikleri" dediğiniz şeyde hızlı çalmanın dışında birşey yok.
-
istediğim ayarda birilerini bulmak zor demişsin. reklama giriyor ama kendimi tutamadım. çünkü bu arkadaşlarımdan çok eminim. kerem türkaydın ve cem tuncer. ilgilenirsen özel mesaj at, ikisinin de telini vereyim. hangisi uygunsa ders al. hayal kırıklığına uğramıycaksın:)
-
kötüsün demedim zaten de..
yardımcı olacak birisi hasan cihat örter olabilir,ben tanıyorum kendisini,yardımcı olmak ister muhtemelen...zaten ondan iyisi de troy stetinadır,frank gambeledir ya da onlar bile değildir :))
-
Ben de 10 yıldır gitar çalıyorum. banim de müzik hayatımın büyük çoğunluğu klasik gitar ile geçti. Sorunum uz hemen hemen aynı. Şİmdiye kadar gelebildiğim yere fazla çalışarak geldim. Ama malmsteen in sweeping tekniğinde çakıldım kaldım. Sanırım o çok üst bi seviye ve oraya gelene kadar daha aşmam gereken bazı hız teknikleri var. Onları bitirmem gerekiyomuş gibi geliyo bana.
Yoksa deliler gibi belli bi teknikte taklıp kalmak hiç hoşuma gitmiyo. Oralara gelene kadar daha çoook metod bitirmem gerekiyo. Sanırım senin de sorunun aynı.
-
İstediğin şey, çalmak istediğin türe göre değişir. Metal vb. tür için söylenilen malmsteen vb. teknikler ile pull on, pull off teknikleri gibi şeyler öğrenebilirsin ama metal maalesef pentatonik ve minör akorlarla sınırlı bir müzik. ben müzikte artık hıza eskisi gibi önem vermiyorum, çünkü bir arabanın motoru malmsteen den daha hızlı:) bence önemli olan bazen tek uzayan bir nota bile olabilir, armoniler, geçişler,duygu vs. bana tekniği ve duygusuyla paco de lucia da ilham veriyor, al di meola da. Frank gambale gerçekten çok iyi ve müthiş, onun tekniklerini öğrendikten sonra her yerde uygulayabilirsin bence. Ve yine bence rock ve metal müziğini iyice yedikten sonra tüm bu çaldıklarının ne kadar sınırlı olduğunu anlıyorsun ve sonraki aşama olan jazza geçiyorsun.
-
minör ve majorlar olayın temelini oluşturuyor diğer gamlar zaten bunların değiştirilmesinden üretiliyor. pentatonikten sıkıldıysan blues çal. minörden sıkıldıysan harmoniğe sonrada kürdiliye geç. biraz araştırma meselesi. kromatikler de çok yardımcı oluyor bazı çıkmazlarda. sağ elin gelişmesi de önemli bence. ibanetze sağolsun benden çok yaşayacak troy stetina demiş iyi etmiş. bir de petrucci nin rock diciplines adlı eğitim cdleri var. upstroke down stroke olayına kesin bir çözüm getiriyor. sweep, alternate picking, tapping tekniklerini de olağandan daha etkili gösteriyor bence. tavsiye ederim..
-
abiler izin werin size tapıyım ya nolur :)))