-
arkadaşlar single görünümlü hambucker manyetik die birşeyler duydum geçenlerde arkadaşımdan(gerçi böyle manyetikleri forumlarda gezerkende bugün gördüm)...bu manyetikler single yuvalara takılabiliyor mu? birde nasıl oluyor single kılıklı hambuckerlar bi açıklar mısınız? bir şey daha baya sert tonlar çıkaran single görünümlü elemanlardan önerebileceğiniz markalar ve tahmini fiyatları(tabii single yuvalara takılabiliyorlarsa) nelerdir? yardım ederseniz sevinirim. hepinize bol müzikli günler iyi çalışmalar!
-
Bunu kıvılcıma sorsana onlarda öyle manyetikler var. Dimarzio / seymour duncan web sitelerini de inceleyebilirsin. Ne derecede humbuckera benziyordur sesleri bilmiyorum denemedim. Ben kinman marka gürültüsüz singlelar kullanıyorum bunlar da teknik olarak humbucker ama normal single coil tonu vermek üzere tasarlanmış türden, humbucker tonu vermek üzere tasarlanmış türden değil.
Bu single kılıklı humbuckerların içinde iki tane coil (bobin) oluyor aynı humbuckerlar gibi. Normal single tonu verenlerdeki ikinci bobin tellerin titreşimini algılamayacak biyere konuyor ya da bi şekilde izole ediliyor sinyal almayacak şekilde, sadece gürültü algılıyor o coil. Humbucker tonu vermek üzere tasarlanmış olanlarda durum öyle değil her iki coil de sinyal algılayacak şekilde konumlandırılıyor ayrıca manyetiğin mıknatısları tel üzerinde daha genişçe bir manyetik alan yaratacak şekilde konumlandırılmış olmalı. Netice itibari ile teorisi böyle ama gerçekte ne derece iyi oluyordur bilmiyorum.
-
burda drummist diye bi arkadaş var,o anlar bu işlerden
kendisi kore squierin single yuvasına dimarzio mamlsteen manyetiği takmıştı yanlış hatırlamıyosam
o da bahsettiğin manyetikten..
http://www.dimarzio.com/
gir siteye,"strat"a tıkla,"hum canceling strat"a da tıkla,aradığın pick upların örneği bunlar..
demoları da var ama tabi en baba gitar ve amfi kombinasyonuyla oluşturulmuş demolar bunlar :))
-
mini hum deniyor onlara bildiğim kadarıyla. humbucker performansını alabiliyyormuşsun. seymour duncan'ın görmüştüm..
-
evet abi ben yaptım bu işi utanmadım squierin üzerine di marzio fast track single coil taktırdım. malmsteen değil yalnız. özellikle dikkat edin o manyetiği almayın çok dengesiz tonları var. adı yjm. kıvılcımda bulabilirsiniz. gerçekten de hum kalitesi alabiliyorsunuz. çıkışları kuvvetli. hatta benim taktırdığım manyetiğin(fast track-1)195mV çıkışı olmasına rağmen mighty might 400mV humbuckera eşdeğer çıkış sağladım. yalnız gitarın ağacı modeli vesairesi de önemli bu iş için. ayrıca sadece bir manyetiği değiştirecekseniz diğer manyetik(ler)le fark doğuracağını hesaba katmalısınız. mesela ben neck'e bir dimarzio daha almayı düşünüyoorum gayri ihtiyari aradaki farkı kapatabilmek için. internetten çıkış grafiklerini incellemek lazım. mesela fast track'in treble çıkışı yüksek.daha dengeli olsa iyi olurdu mesela. dimarzionun bir sürü modeli var. fast track 2 tavsiyemdir ama elinizdeki strat bi canavara dönüşüp sizi yerse karışmam..
-
Mini humbucker diye genelde P90 boyundaki humbuckerlara deniyor. Single coil yuvasına sığmaz biraz daha büyük.
-
" mesela ben neck'e bir dimarzio daha almayı düşünüyoorum gayri ihtiyari aradaki farkı kapatabilmek için"
aradaki farkı kapatmamanın da avantajları var, mesela manyetik seçimi yapan anahtarı kullanarak gitar üzerinden clean/distortion arasında geçiş yapmak için kullanabilirsin. bütün anfilerle güzel çalışmaz gerçi, denemek lazım.
-
hakl1s1n da aga zaten squier gitar1n üzerine takt1m. san1r1m squier demem sana bir_eyler anlat1yordur. zaten speed ve sweep zaten neck te yap1ld11 için güçlü bir manyetige ihtiyaç duyuyor insan. ritm at1l1rken de neck kullan1lmaz ki. benim aç1klamam bu.
-
ben hemen hemen her zaman distorsiyonu köprüdeki manyetikle kullanıyorum ister solo ister ritm olsun. neck'i de clean için kullanıyorum. zaten sweep çalamadığım için sorun olmuyor.:)