Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

D' addario v.s. Elixir

• perdesiz • 13 Eylül 2005 17:19 • #545777
    Merhaba arkadaşlar. Bi müzik mağazasından EXL 115 elektro takım tel alacaktım orada EXL- W115 diye bi versiyonunu gördüm. Satan adam farkını pek anlatamadı. Bilen var mıdır? Biz grupta Erkin Koray, Cem Karaca, Kramp, Flört, Moğollar, Barış Manço şarkıları gibi şarkıalr çalıyoruz ama biraz daha sert yapmaya çalışıyoruz. Bu tarza blues-rock tellerin (EXL-115) iyi gidebileciğini düşünüp EXL-115i almaya gitmiştim ama adam "onu boş ver 3 haftada paslanır sen en iyisi paslanmaz, teflon Elixir tel al. profesyonellerin hepsi bunu kullanır" dedi ama 18€ fiyat çekti ikisini de almadan çıktım. Fakat Elixiri almayı düşünüyorum. Hangi modelini alayım? Bu arada Epiphone Les Paul Standart kullanıyorum, önereceğiniz başka tel var mı? Herkese teşekkürler
  • Serpent_King • 13 Eylül 2005 19:35 • #545780
    Bence 1 numara Dean Markley Blues Steel al, dayanıklılık açısından iyi , ton olarak blues a yakın ama metal de çalabilirsin abartı şekillerde death bile çalabilirsin normalde blues tonn için ama ve fiyat olarak da gayet iyi.
  • ibanetze • 13 Eylül 2005 21:13 • #545782
    ben de bi çılgınlık yapıp :) elixir nanoweb aldım geçen ay akustik için,d'addarionun üç katı fiyatı ama d'addariodan çabuk pas tuttu ya,anlamadım...çok kötüydü,bi daha asla almam..
  • XES • 13 Eylül 2005 22:04 • #545784
    Telin tavsiyesi olmaz. Herkesin gitarı, çalışı, hatta elinin teri bile telin verdiği sonucu değiştirir. Ben genelde Ernie Ball Power Slinky .011 kullanıyorum. Elixir polyester benzeri bir maddeyle kaplı olduğundan dayanıklı ve tonundaki parlaklığı uzun süre koruyan bir yapıya sahip ama kimisi de telin kirlendikten sonaki kapalı sesini sever.
    Yani telin iyisini deneyerek bulmalısın. Zaten birisi diğerinden iyi olsaydı piyasada başka marka olmazdı... =)