Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Tel Kaldırma???

• Findecano • 14 Eylül 2005 14:32 • #545800
    Selam baylar.Beniim gitarın telleri fazla alçak ve bend yapmada zorlanıyorum bir de teller sürekli fretlere çarpıyor.Floyd Rose sistemi var.Telleri nasıl yukarı çekebilirim?Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
  • Serpent_King • 14 Eylül 2005 15:12 • #545805
    L takımı lazım köprüyü kaldırman için ama bence sen yapma entonasyon ayarı filan da bozulabilir , anlayan birine yaptır.Tellerin fretlere çarpması gayet normal alçak olduklarından.
  • Findecano • 14 Eylül 2005 15:48 • #545807
    L takımı var bende zaten.Peki 6 teli birden aynı anda kaldırmak için ne yapılabilir.Hani iki tane vida var ya biri en altta biri en üstte onlar ı sıksam ya da gevşetsem yükselir mi teller
  • NightLord_DM__ • 14 Eylül 2005 20:33 • #545814
    sen bilen birine yaptır
  • Greg Howe • 14 Eylül 2005 20:35 • #545815
    Ya reklam gibi olucak ama kadıköy çarşısında stage var orada yaptır fıstık gibi yaparlar hiç bi sorunun kalmaz.
  • XES • 15 Eylül 2005 22:55 • #545840
    Köprü ayaklarındaki iki vidayı gevşetirsen tellerin yükselecektir. Yalnız çeyrektur birini, çeyrek tur diğerini yükseltmen gerek. Sırayla üst, alt, üst, alt şeklinde yani. Ayrıca köprüyü yükseltirken akordunu kontrol altında tut. Köprü yükseldikçe tellerinin akordu dikleşecektir. Tavsiyem yarım turda bir tellerini akort et.
    Köprün yükseldikçe bir turdan itibaren entonasyonunda ufak oynamalar baş gösterecektir. Bunu düzeltmek içinse köprüyü yükselttikten sonra arkadaki yayların vidalarını da gevşeterek köprünün zemininin kasaya paralel olmasını sağlamalısın.

Çok karışık gelebilir ama denedikçe ne kadar basit olduğu ortaya çıkar. Açıkçası bir köprü ayarı için verilen paraya acıyorum ben.
  • Findecano • 16 Eylül 2005 14:24 • #545851
    Çok sağol XES fazlasıyla yardımcı oldun.