-
Şu gitar mevzusunda topraklama ne anlama geliyo?Anfiyle mi yoksa gitarla mı alakalı bişe?İyimidir kötümüdür bilgi verirseniz sevinicem
-
bildiğim kadarıyla manyetiklere gelen elektiriği nötürlüyo ve gelen dip gürültüsünün azalmasına neden oluyo.kendi gitarımdan biliyorum topraklama tam yapılmamış, dip gürültüsü fazlaydı sonra yaptırdımm çokk azaldı.umarım yardımcı olabilmişimdir:)
-
teller, yuvanın içinde varsa iletken boya (ekranlama için), köprü vs gibi metal aksamın anfiden gelen kablonun nötr ucuna bağlı olmasına deniyor.
-
peki nasıl dip gürültü azaltılıyo tekniği nedir
-
tekniğini anlamak için iyi derecede fizik bilmek lazım. bir bilen varsa bana da anlatsın:) ama genelde iyi topraklanmamış yerlerde amfinin gitara gelen kablosunun nötr ucuna elle dokunmanın gürültü seviyesini azalttığını biliyorum. o kablo gitarın tellerine bağlı oluyor bu topraklama muhabbeti yüzünden, tellere dokununca da gürültü kesiliyor. nasıl oluyor da oluyor bilmiyorum:) belki vücudun ikinci bir toprak hattı oluşturuyordur parazitleri alan.
-
bir de, eğer topraksız çalışan bir amfiyle gitar çalarsanız elektrik sizi çarpabilir. bu şekilde ölen bir kaç gitarcı duymuştum.