Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Manyetik yardim:D

• Booster • 26 Eylül 2005 17:53 • #546069
    Arkadaşlar ibanez japon rg m var.Marshall avt 50 lambali amfi kullaniyorum.Analog pedal olarak mxr wylde overdrive la tonu boost ediyorum.Heavy metal ve Zakk tarzi harmoniclerden hoşlaniyorum.Gitarimin üzerinde v7 manyetikler var ibanezin.Hangi manyetği önerirsiniz ve gitarim 2 humb ve ortada single coil,ortadaki single coil i iptal edip aktif manyetiğe gecis yapmam mümkün olurmu?Olmazsa önereceğiniz manyetik ne olur?
    simdiden tesekkurler:D
  • XES • 27 Eylül 2005 02:19 • #546081
    Harmonic seviyorsan Seymour Duncan JB Model SH4 ya da TB4 önerebilirim.
  • Mad_Slayer • 27 Eylül 2005 02:30 • #546084
    bendede rg var, bridge de sh jb ve neck te sh59 olmak üzere upgrade yaptım çok memnunum valla, metalden blues a kadar herseyi çalabiliyorum, single aslında gitarda artı yaw benim gitarda yok üzülüyorum biraz, orayada at bi dimarzio tamam olsun.. :)
    kalın sağlıcakla..
  • kkurt • 27 Eylül 2005 11:41 • #546086
    harmonik yakalamanın en kolay yolu penayı ucundan iyice dipten tutmak, teli penaladıktan sonra da baş parmağının "kazara" tele hafifçe dokunmasını sağlamak. bunu herhangi bir gitar ve manyetikle yaparsan sonuç alırsın, distorsiyon olmasa bile.
  • ibanetze • 27 Eylül 2005 12:18 • #546088
    parmak penası deniyo galiba ona,di mi?
  • ibanetze • 27 Eylül 2005 12:26 • #546089
    şimdi armonikten kastın michael romeonun sıkça yaptığı şey mi onu anlamdım :)) eğer o gibi bi şeyse,micheal romeo emg manyetik kullanıyo...sanırım o işi de en iyi yapan micheal romeo'dur...

bende de bi hafta öncesine kadar rg-570 vardı...onun da manyetikler v7 v8 falandı galiba(gitarı aldığımda yazılar silinmişti)değiştiridim dimarzio evo manyetiklerle..çok sağlam bi gitar oldu,hatta buzz feiten da yaptırdum gitara,sonra aldığım paranın iki katına sattım :))

aktif manyetik olayı ise çok zor,çünkü aktif manyetik taktırmak için gitarında pil girişi olması gerekiyo..ibanezlerde aktif manyetik kullanılmadığı için pil yuvasını kendin açtırmak zorundasın,o da baya bi masraflı olcaktır...
  • kkurt • 27 Eylül 2005 14:08 • #546094
    ne deniyor bilmiyorum...
  • Serpent Rider • 28 Eylül 2005 00:26 • #546108
    "buzz feiten" nedir???
  • kkurt • 28 Eylül 2005 01:11 • #546112
    normal gitarların akordu akortlandığı perdelerde tutsa da bütün klavyede pek iyi tutmuyormuş efennim, sonra adamın biri gitarın 0. perdesini (yani ingilizcede "nut" denen şey) biraz yamuk takıp tellerden birini de hafif bozuk akord edince lklavyenin genel ortalamasında akordun daha iyi tuttuğunu keşfetmiş. bir parça arşimedin eureka euraka diye çırılçıplak hamamdan dışarı fırlamasına benzeyen olay budur. hiç buzz feitenli gitarım olmadığı için gerçekten bir işe yarıyor mu yoksa akordu tamamen rezil mi ediyor, kral çıplak mıdır yoksa soytarısı mı yalan söylemektedir, orasını bilmiyorum:)
  • XES • 28 Eylül 2005 14:14 • #546130
    Buzz Feiten tuning system iyi bişey olsa gerek ki Steve Vai, Nuno Bettencourt gibi adamlar kullanıyor.

Manyetik olayına gelince HSH bir RG için ben köprüde S. Duncan TB4, sapta S. Duncan '59, single olarak da S. Duncan Classic Stack öneririm. Benim gitarım HSH olsa böyle yapardım en azından...