Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Hüleaaannnn !!!

• craSSa • 27 Eylül 2005 21:20 • #546101
    Gitarın tunerını bozmuş veletler! Nasıl becerdiler bilmiyorum ama bozuk işte. Epey uğraşmış olmalılar. Yardım edin arkadaşlar, evlat acısı gibi oturdu içime :'( Fır fır dönüyor tuner. Gitarı da henüz hiç açmış değilim, anlamıyorum. Sadece pena aldım elime, tornavidayla tanışıklığım yok. Sizce kendi imkanlarımla halledebilir miyim bu işi? Cevap evetse nasıl? Yardımınız için şimdiden teşekkürler...
  • ibanetze • 27 Eylül 2005 21:37 • #546102
    neyi bozulmuş kuzen,tam anlamadım...

tuner dediğin akord aleti mi...

öyleyse gitarın içini açmak niye..

neden... :))
  • KeReMmM • 28 Eylül 2005 01:27 • #546115
    abi adamlar insallah amfilerden sonra gitarlara da koymadilar tuner falan. yok yok olmaz... sen gitari açma. sorunu daha iyi açikla ya da en yakin müzik aletleri satan veya tamir eden dükkana git.
  • craSSa • 28 Eylül 2005 08:01 • #546121
    Yok abi anlatamadım. Tuner dediklerim elbette akort zımbırtıları değil. Ton düğmelerinden bahsediyorum, manyetikler için olanlar. Onlara da tuner derim alışkanlık işte. Alt manyetik için olan ton düğmesi fena halde arızalı ve yardımınızı bekliyor. Neyse ki Murphy hala bulamadı gitarı ehuhe... Hadi ibanez abi bi el at şuna yavv evlat acısı dayanılır gibi değil :P
  • KeReMmM • 28 Eylül 2005 13:20 • #546126
    sürekli dönüyor dedin o zaman gevsemis olabilir. ton dümesinin plastik kismini çekerek çikart orda altigen bir somun olcak o gevsekse onu s1k. eger o gevsek olmadigi halde sürekli dönüyorsa potans(ton dügmesi) falan degisir heralde. o zaman gitar tamir eden bir dükkana git sor çok para isterse elektrikçiye git onlarda yapar heralde.
  • ibanetze • 28 Eylül 2005 13:49 • #546128
    takamine akustiklerinde var bi de ovationlarda akord aleti gitarın üzerinde

utanmasa adamlar case de ekliycek gitara kaplumbağa misali :))
  • craSSa • 29 Eylül 2005 18:36 • #546162
    Yok plastik kısmı değil elbette içindeki her neyse o bozuk. Kendin yapamazsın diyorsanız (ki ben de pek ihtimal vermiyorum) bir yere götüreyim ama sadece Laylaylom var burada. Neyse teşekkürler yardımınız için.
  • Greg Howe • 29 Eylül 2005 19:28 • #546164
    Benim gitardada sık sık olur ve ayda bir bakıma verdiğim zaman hallederler. Çok basit bişey o sen bile yaparsın ama laylaylomda yaparlar iki dakkada sıkma sen canını arkadaş. Vidasını sıkman yeterli olucaktır :)
  • ibanetze • 30 Eylül 2005 12:07 • #546174
    ulem crassa yoksa cort mu var sende genelde x6larda oluyo o dediğin...

plastik tuş şeysini kaldır,işte Kerem'in dediği gibi alttaki vidayı sıkıştır...

ya da oynama.zati rezil etmişin gitarı,git bi anlayana göster :))
  • craSSa • 1 Ekim 2005 18:52 • #546195
    Yok hacı "Serter Bağcan Rüyaları" var modelini bilmiyorum :))) Ne diyosun abi gülme çift humbucker var gitarda. Dip gürültüsünü kafana takmazsan süper parça aslında :D Onu geçelim de siz beni anlamıyorsunuz. Vida sıkmakla olacak iş değil. Plastik kısmı değil, demir kısmı dönüyor! Vidasını sonuna kadar zorladım sıktım ama hala fırıl fırıl dönüyor işte yerinden mi çıkmış yoksa içinden mi kırılmış anlamadım. Neyse benim yapacağım iş değil anlaşılan. Bilen birine götürmek en iyisi kaş yapayım derken göz çıkarmayalım. Hadi teşekkürler tekrar sevgiler saygılar...