-
Şimdi evde kullandığım bir analog setim var (Sansamp TriAC , DOD Corrosion , Boss Delay - Pitch Shifter , Crybaby Dime Wah) bunları satıp yerine Boss GT-8 almayı düşünüyorum.Aletleri bağladığım aletde Poweramp + kabin.Sizce hangisi ?
-
bana peki iyi bi fikir gibi görünmedi ama, şunu merak ettim: power amp dediğin nasıl birşey? özellikle hoparlörü nedir? gitar amfisi kabini mi? yoksa hifi amp kabini mi? hifi amp kabiniyse bu aletlerin birinde kabin simülatörü olması lazım (bana hiçbirinde varmış gibi görünmedi). yoksa eğer önce o konuyu bir düşünmek lazım. gitar amfisi kabiniyse poweramp konusuna açıklık getirmek lazım. ondan sonda boss gt-8'i düşünürüz:)
-
5 girişli falan bu ufak konser düğün tarzı şeylerde kullanılan amfilerden. kabinde işte yine aynı tip bu düğünlerdeki gibi bir kabin. bu yüzden de pre-amp kullanıyorum. sans amp ta sanırım amfi similasyonlarıyla birlikte bir tane de kabin similasyonu var.
-
hmm bu powamptan elde edeceğin sesin kalitesi tamamen kabin simulatörüne bağlı, en kritik nokta orası. bunları satıp boss mt8'i almaya değer mi bilmiyorum (*) ama bu power amp olayından kurtulup normal gitar amfisi kullanmayı düşünmeye değer bence.
(*) (çünkü boss mt8 nedir ne değildir bilmiyorum, muhtemelen analog bir processordur, öyleyse tek tek analog pedalların nesi vardı hiç olmassa sadece beğenmediğin kısmı değiştirebiliyorsun hepsini analog bir processorde olduğu gibi aynı kutuya koyunca bu özgürlüğün olmayacak başka ne işe yarayacak ki? diye merak ediyorum)
-
Tavsiyelerin için teşekkürler birde GT8 kullanmışlarda cevap yazarsa çok sevinicem
-
baba hiç düşünme derhal onları biranönce sat..git baba gibi gt6 felan al....analogla uraşılmas..
-
Ben gt8 için pedallarını satma derim. Onun yerine ciddi olarak gitar amfisi almayı düşün. Bence setupındaki en zayıf nokta amfin...
-
sansamp i varken amfiye ne gerek var kiii??? zaten o kiçikirik p.a ve kabinden çikan tonu duysaniz anlarsiniz amfiye gerek kalmadigini :))) duydum ondan biliyorum. bence asil sorun GT8 in amfi-kabin simulasyonu kalitesi. yani direkt sisteme girdiginde gösterdigi performans.
-
bu çok ta mantıksız bir iddia değil, hatta çok düşük volüm seviyelerinde tercih bile edilebilir. ama netice itibari ile kabin simulatörünün kalitesine bağlı.
-
sans amp in kalitesini bence tartismayalim tri ac de kabin similatorü seçme imkani yok ama zaten adamlar amfilerin en meshur kabin similatorlerini koyuyorlar. yani kabin similatörü de var bu alette. bence de tartisilcak konu gt8 in özellikle amfi similatörü dahil olmak üzere tüm efektlerinin kalitesinin analog pedallara yakin olup olamiyacagi.