Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ses kaydı için mikrofon

• deep thinker • 29 Eylül 2005 02:32 • #546150
    selamlar

ampliden ses kaydı yapmak için mikrofon almayı düşünüyorum. müzik dükkanlarında sadece bu iş için yapılmış mikrofonlar gördüm (ampli önüne koyulan mik lerden bahsediyorum). yalnız çok fazla rakamlar söylediler, 120 $ civarı. hatta hem ampli hem de insan sesi kaydına uygun olanların için 200 $ dolar olduğunu öğrendim.. başka bir dükkana sorduğumda kendilerinin bu tür bir ayrım gözetmeksizin (ampli önü mikrofonu / normal mikrofon) 25 dolarlık bir mikrofonu stüdyoda hem vokal hem de ampli için kullandıklarını söylediler..

şimdi soracaklarım şunlar:

1- bu bana göre pahalı olan mikrofonların fiyatları aslında normal midir?

2- 25 dolarlık mikrofonla da ampliden ses kaydı yapıldığında verimli sonuç alınabilir mi? (ben ses kaydını bilgisayardan yapmak istiyorum)

3- bunun dışında klasik gitarla çaldıklarımı da kaydeden bir mikrofon arıyorum, daha önce şu gövdeye yapışabilen, vakumlu, 5 milyonluklardan aldım, ama hiç işe yaramıyor, titreşimden etkileniyor, sevmedim yani. klasik gitardan ses kaydını daha iyi yapabileceğim bir mikrofon da arıyorum kısacası

4- son olarak, aslında bütün bu kayıt işlerini elimde mevcut olan sony marka walkmen imle birlikte aldığım, kaliteli, sese duyarlı, yakından ses geldiğinde (konuşma vb. sesler) fon sesini kesip sadece yakından gelen sesi alma özelliği olan, küçük, stereo mikrofonla da yapabilir miyim?

saygılar
  • hic_yoktan_iyi • 29 Eylül 2005 11:13 • #546154
    Gerçekten kaliteli bir mikrofon istiyorsan enstruman kaydı için söyleyebileceğim tek marka shure...ben sm57 modelini kullanıyorum 200 dolar civarı bi fiyata almıştım tavsiye ederim...ve bence sana göre pahalı olan o mikrofonların fiyatları yaptıkları işe göre normal...küçük stereo mikrofonla kaliteli kayıt bekleme...Umarım faydalı olabilmişimdir...
  • fibonacci • 29 Eylül 2005 15:25 • #546160
    Ucuz olan hiçbirşeyden iyi işler çıkarmasını beklemeyin. Hele o 25 dolarlık mikrofonu hem orada hem burada kullanıyoruz diyenlerden kaçın bence. Çünkü ses kaydı pahalı bir iştir.

Tabii gidip 5000 dolarlık bir mikrofon almakla da iş bitmiyor. Kayıt yapacağınız odanın akustik durumu, kullandığınız mikforon preamp'i, kullandığınız kablolar(hatta uzunlukları), elektrik tesisatı gibi bir sürü etken kaydınızı etkiler. O yüzden önce bu işi iyice bir araştırın nette, her yer bilgi dolu. Ondan sonra bu işe girişin, paranıza yazık olmasın.