-
ArkadasLar cok kisitLi bi zamanim var ve bu zaman icinde burda sizLerden bi nevi yardim aLmak istedim... iyi derecede kLasik caLiyorum ve orta seviyede akustik teknigim var.. fakat eLektroya gecmek istiyorum... iLk eLektromu aLcam Cort X6 dusunuyorum simdiLik... Heavy metaL tarzinda agirLikLi oLarak soLo (geListirmek) icin kuLLanicam... Cort hakkinda herkes farkLi bisey soLuyo Buradaki yorumLari da aLmak istedim ... 250-300 $ arasi aLternatifLerini yazarsaniz sevinirim...
+ Yeni basLayan biri icin Cort X6 iLe beraber varsa tavsiye edeceginiz gitarin avantajLari dezavantajLari yazarsaniz sevinirim...
Daha ucuza daha kaLiteLi bir gitar yapabiLme sansim varsa örnegin su gitari aL manyetigi degistir vs. vs. boyasi agirLigi carti curtu su amfiyLe kuLLanirsan tatmin eder gibi...
Cok sey istedim gaLiba cevapLarinizi bekLiyorum hafiften aciLiyeti var kLavyenin tusLarina biraz seri basarsaniz sevinirim :)
-
gitarın üzerinde ucuzunun kaliteli olma imkanı olmayan türden şeyler olmasın (örnek:floyd rose), klavyesi düzgün olsun, mutlaka humbuckeri olsun, akort tutsun.
-
oku önceki yazıları,zaten hep bunlardan bahsettik kaç aydır...
-
Bak cortun işçiliği tatmin etmez seni.Eğer ben sağlam bişiy istiyorum diyosan esp düşünebilirsin.
-
sx al.
-
Çok komiksin arkadaş ya 250-300 dolara esp alıcak öyle mi. Bikere türkiyeye gelen esp gitarların çoğu rezalet hatta biçok kişiden en kötülerini türkiyede sattıklarını duydum. Bende biçoğuna baktım ve çok kötü. Cort x6 çok mu iyi dersin belki, bence bu arkadaşı rahat rahat götürür.
-
bence dünyadaki en zottirik gitar x6...
ciddiyim...bu gitara bi şekilde bulaşmış olan çoğu kişi bırakıyo müziği...
300 dolara alıp 100 dolara elden çıkarana bile rasladım...
-
bende washburn n2 için aynı şeyi düşünüyorum. ama bu tür bi gitara sahip olmanın artıları da var. mesela fretler eskimesin diye telleri temizlemeyi üşendiğin zamanlarda (mesela işten yorgun argın geldik gitar çalmak istiyoruz bir de tellerle mi uğraşıcaz) elinin altında umursamadığın bi gitarın olması iyi oluyor.
-
Peavey bulabilirsen onlardan al,yalnız tonları biraz serttir ama parasına göre iyi gitar,cortlar pek iyi değil bence...
-
Hazır kalın klavyeye alışkınsan ve metal çalıcam diyosan bence sıfır bronze serisi bi BC Rich al. Şekli baya bi garip gelebilir gerçi sana.. Mockingbird alırsan yuvarlak hatları alıştırır seni sanırım. Ya da ASM alabilirsin klasik.. (Ama 1 humbucker 2 single manyetik var)
Diğer tüm modellerde çift humbucker var. Tremolo yok (Bronze serisi için) (Bu serinin manyetikleri ucuzdur ama sert tonlar verir)
Ayrıca şunu da belirteyim; James Hetfield ve Dave Mustaine'in Kill'em All albümü sırasında kullandıkları gitarlar (ya da bestelerini yaptığı zamanlarda kullandığı gitarlar-tam emin değilim-) BC Rich tir. Yani ilk gitarları :) Heavy seven biri olarak dipnot düşeyim dedim..
BC Rich Bronze serisi tüm modeller 250$ şu anda Taksim tüneldeki Zuhal Müzik'te.
Ama alırken her tür ayarını iyice kontrol etmeni tavsiye ederim. benim KKV'nin sap ayarı aldığımdan beri kayık.. İyice baktırmadan alma. nerden olursa olsun.