Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro amfisine bas gitar takarsam nolur

• sert • 30 Eylül 2005 20:20 • #546178
    elektro amfisine bas gitar takarsam nolur biri beni aydınlatsın
  • beeftech • 30 Eylül 2005 20:23 • #546179
    ben taktım abi bi halt çıkmadı(ses olarak). osuruk gibi yani...
  • sert • 30 Eylül 2005 20:39 • #546180
    anfine zarar verdimi
  • beeftech • 30 Eylül 2005 21:08 • #546181
    valla amfi benim değildi :)
    yok ya hala çalışıyor
  • kkurt • 30 Eylül 2005 22:32 • #546183
    sesini biraz fazla acarsan amfinin hoparlorlerinin kagidi yirtilir
  • XES • 1 Ekim 2005 21:30 • #546197
    Oldukça vasat sonuç alırsın, bununla da kalmaz fazla dip frekanslarda bir rezonans meydana gelirse amfinin hoparlölerinin diyaframını yırtarsın. Mecbur kalmadıkça kullanma, mecbur kalırsan da MUTLAKA bir Limiterla beraber kullan...
  • sert • 2 Ekim 2005 19:43 • #546225
    limiter ne ya
  • beeftech • 2 Ekim 2005 21:14 • #546226
    limitten aklına gelsin, sesi "limitliyor". cok yüksek frekansı kısıyor bi anlamda. daha ayrıntısını bilemeyecem...
  • kkurt • 2 Ekim 2005 21:32 • #546227
    Limiter, çok yüksek frekansı değil çok yüksek "ses şiddeti"'ni (duruma göre elektriksel olarak voltaja karşılık gelebilir) kısıyor. Dalganın yüksekliği olarak düşünülebilir. Keserek kısılırsa bu yükseklik o zaman adı distorsiyon veya "clipping", şeklini bozmadan kısılırsa "limiter" oluyor (gerçi distorsiyon çok genel bir tabirdir, gitaristlerin distorsiyon'dan kastettiği şeyin daha spesifik adı "clipping" tir, ama "clipping" te bir çeşit distorsiyondur, "harmonik" ve "intermodulation" distorsiyona sebep olur, simetrik, asimetrik, soft/hard vs çeşitleri vardır, asimetri yükseklik ekseninde olabileceği gibi zaman ekseninde de olabilir, ama birinin varlığı diğeri yüzündendir genelde.). Neye, konumuz distorsiyon olmadığına göre bunu geçelim... Bu şeklini bozmadan kısma işlemi tek taraflı değil de aynı zamanda zayıf sinyalerin kuvvetlendirilmesini de içerirse o zaman bunun adı limiter değil compressor olur. Hem clipping (kesme), hem limiting (sınırlama) hem de compression (sıkıştırma) nonlinear (doğrusal olmayan) yöntemlerdir. Belirli bir frekanstan ötesini kesmek ise, örneğin bir EQ pedalı ile belirli bir frekanstan sonrasının şiddetini azartmak, linear (doğrusal) bir işlemdir. Bknz. Linear sistemlerin özellikleri, ve superposition prensibi. :) (Tamam tamam baydım geyik yapıyorum ama yazdıklarım doğrudur:) ).
  • dnz_dd • 3 Ekim 2005 23:05 • #546245
    patlayabilir.