Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

POD 2.0 vs BOSS GT-8

• CaGDaSH • 4 Ekim 2005 21:35 • #546257
    Selam arkadaslar sizlere bi sorum olacaktı...
    Ben alternatif rock yapan bi grupta çalıyorum ve en geç 2hafta içinde processor almam lazım,bir program için. 2 processor arasında kaldım POD 2.0 ve Boss GT-8. Elimdeki para 500$ ve aletleri 0 alacağım. Pod 2.0 da aldığım fiyata footswich dahil,gt8 zaten belli. Size sorum şu,barda kullanabileceğim amfim yok ve uzunca bir süre de olmayacak. Bu yüzden pod düşündüm(mixde max performans verdiği için) ama alternatif yapıyorum ve efektlere ihtiyacım olacak bunun için de gt8 en iyisi... Ne önerirsiniz?
    NOT: Repertuarımız geniş bir yelpazeye sahip. Gamma Ray - It's a sin den Placebo -Every You Every Me'ye,Bon Jovi -You Give Love A Bad Name den - Muse - Muscle Museum'a kadar... HIM den de birkaç sarkımız var (sert bi distortiona sahip bildiğiniz gibi) Birde BOSS ların kullanımı başta zorlar,ton bulmak eziyet :D Cevaplarınızı bekliyorum,bu aletleri tanıyanlar bana yardım ederlerse sevinirim,birde içinde bulunduğum durumu göz önüne alırsanız mutlu olcam :) (amfi eksikliği durumu) Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  • kkurt • 4 Ekim 2005 22:51 • #546258
    Boss GT8 i bilmiyorum ama ben POD'tan memnunum, ayrıca dediğin gibi ton bulmak için uğraşmıyorsun, çünkü her distorsiyonu zaten diğerlerinden farklı.

Analog processorlerde ton bulma işi hikaye. Bir tek distorsiyon bir de eq var gerisi efekt. Bir distorsiyon pedalının arkasına EQ pedalı koymussun gibi düşün. EQ pedallarının normalde gayet kullanışlı ve basit olan ayarlarını digital kontrollü yapıp işin içinden çıkılmaz hale gitirmiş ve bu sayede sanki bulunacak bir ton varmış izlenimi yaratmış olabilirler (bu konuda özellikle digitech uzmandır, yüzlerce parametreyi saatlerce döner dolaşır sonuçta aynı noktaya gelirsin). Ben bu nedenle POD tavsiye ederim. En azından her amfi modeli diğerinden farklı bir ton veriyor, bulunacak ve bulunamayacak tonlar da apaçık ortada. Gizlisi saklısı yok aletin:) Efektleri alternatif rocka uyar mı bilmiyoruma ama benim izlenimim alternatif rock gruplarının bol distorsiyondan başka birşey kullanmadığı yönünde.
  • fibonacci • 4 Ekim 2005 23:22 • #546259
    GT-8 ve POD'un zaten olayları farklı. POD sadece bir ampli modelleyici. Yani var olan amfileri taklit ediyor. O amfilerde ne varsa POD'da da o var sonuç olarak. Ancak GT-8 bir amfi modelleyici değil, bir efekt işlemcisi. Dolayısıyla istediğiniz bir ton efekti kendiniz yaratabilir ve kombine edebilirsiniz.
  • kkurt • 5 Ekim 2005 08:42 • #546261
    "Dolayısıyla istediğiniz bir ton efekti kendiniz yaratabilir ve kombine edebilirsiniz.
    "

http://www.bosscorp.co.jp/products/en/GT-8/index.html
    burda bişeyler yazmışlar ama tam anlaşılmıyor ne olduğu.

Ama bahsedilen iki distorsiyon kanalı da analogsa 2 tane distorsiyon pedalından öteye geçmez, en azından o kadarını söyleyebilirim. (Yok eğer analog değil de sayısalsa (yani yazılımla yapıldıysa) ne diye 2 tane distorsiyon kanalı var, tek işlemciyle iki algortimayı paralel çalıştıramamışlar mı? diye sormak lazım.
  • hic_yoktan_iyi • 6 Ekim 2005 13:30 • #546270
    bencede çok farklı makineler kıyaslanması yanlış diye düşünüyorum ama kendi adıma 1 aydır gt 8 kullanıyorum ve gayet memnunum...ama senin işini pod daha çok görür gibi...
  • CaGDaSH • 8 Ekim 2005 00:21 • #546282
    aletler farklı biliyorum zaten,sadece gt8 alırsam daha sonra para kasıp birde amfi alacağım,yani yolumu ona göre çizeceğim. neyse düşündüm,herkese sordum amfi işi eziyet diyor herkes. pod al diyolar daha sonra paran olursa satar baska bişyler denersin diyorlar :) cok sağolun tesekkur ederim cevaplarınız için
  • XES • 8 Ekim 2005 13:06 • #546288
    Amfi işi eziyet diyenlere çok kulak asmamanı tavsiye ederim. POD bir amfi simülatörüdür. Değişik marka ve sınıflarda kendini kanıtlamış amfilerin karakteristiğini verir tonuna. Her ne kadar Line6 çok çok başarılı simülatörler üretiyor olsa da aslı gibi asla olamaz. Bu gerçek bir F22 ile askeri F22 simülatörlerini kıyaslamak gibi olur.
    GT8-POD kıyaslamasında işler karışık biraz. GT8 ucundan amfi simülasyonuna karışmışken POD ise ucundan efektlere karışmış durumda. Bu halde her ikisi de aynı işlevi görür konuma gelmişler teoride. Ama bizim için önemli olan işlem kalitesi yanılmıyorsam. GT8'i kullanamdım ama GT6'yı tanırım. Aralarında kalite olarak byük fark olmadığını tahminederk konuşursam Boss'un amfi simülasyonları POD'a göre çok zayıf kalırken POD'un efektleri en az Boss kadar başarılı. Fakat GT8'in sahnede kullanım kolaylığı açısından POD'a açık ara üstünlük sağladığı bir gerçek. Bu durumda Line6'in POD XT Live modeli göze çarpıyor ve POD'un kalitesini bir floorboard içinde verip GT8'e göre hayli üstün bir alet sunuyor. GT8'den düşük fiyatı ve üstün özellikleriyle POD XT Live tercih edilmeli bence.
    Ama bir amfi simülatörü alınca amfi almanın gerekliliğini yitirmeyeceğini unutmamak gerekir. POD uzun süre idare edecektir ama bir noktadan sonra amfi almak kaçınılmaz olur..
  • XES • 8 Ekim 2005 13:14 • #546289
    Ayrıca belirtmek istedim POD ve POD 2.0 almanı tavsiye etmem. Ya POD XT, ya da POD XT Live düşün. POD XT yanında bir de FBV Floorboard alınırsa XT Live'a göre çok daha kullanışlı bir çift oluşur. Fakat fiyat yükselecektir tabi ki.
    Sıralamak gerekirse:
    Kalite ve kullanışlılığa göre:
    GT8 < POD XT Live < POD XT+FBV Floorboard

Fiyata göre: (ucuzdan pahalıya)
    POD XT Live < GT8 < POD XT+FBV Floorboard

Seçim senin...
  • kkurt • 8 Ekim 2005 13:29 • #546290
    XT nin amfi modelleri ilk çıkan POD'a göre nasıl? Bende ilk versiyonun pro modeli var (pro modelinin fasulye şekilli modelinden çok farklı olduğunu sanmıyorum, POD'un ilk modelinde SPDIF çıkışı vs yoktu, o türden farkları var.). XT'yi henüz hiç denemedim.
  • kkurt • 8 Ekim 2005 14:03 • #546294
    Amfi işinin eziyet olduğu bir parça doğru abi. eziyet olmasaydı neyin ne olduğunu ve neden öyle olduğunu anlayana kadar 3 tane amfi yapmam gerekmezdi. Türkiyede ne amfiyi satanlar ne de alanlar neyin ne olduğunu biliyor, eziyet olmasının da sebebi bu. Mesela aşağıdaki bir konuda "deep thinker" rumuzlu arkadaşın 60W lık tamamı tüplü marshall amfisi var, ve canavar gibi alet ama adam memnun değil çünkü amfiyi satan adam 60W fazla sana 20Wlık versiyonunu satalım bunun, aradaki farkla bir overdrive bir de EQ pedalı al dememiş. Aryıca, muhtemelen kimse bu gitar hoparlörlerinin kağıdına bakıp ta ne kadar kalın olduğunu, bir apartmanda aman komşular rahatsız olmasın volüm seviyesinde çaldığın sürece doğru dürüst bir ton veremeyeceklerini çünkü o volüm seviyesinde o kalınlıktaki bir kağıdın yerinden bile kımıldamayacağını da söylememiştir. Hifi hoparlörlerin kağıdının kalınlığı ile kıyaslarsan kütük gibi aletler bunlar, en az yüksek sesle bağırıp çağıran küfreden bi adamın volüm seviyesi ne kadarsa o kadar açman lazım sesini amfinin, yoksa bass hemen hemen hiç duyulmuyor geriye kalıyor sinek vızıltısı gibi bir ses. (tarif biraz acayip oldu ama herhalde anlaşılmıştır)