Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

noiseless pickup ?

• whayss • 6 Ekim 2005 15:32 • #546272
    Arkadaşlar Fender'in single coil noiseless pickupları humbucker gibi mi çalışıyo yani distortionda humbucker kadar kuvvetli mi ?
  • dazednconfused • 6 Ekim 2005 17:17 • #546274
    hayır.fender noiseless pick up lar biraz karakteristik manyetiklerdir.humbuckerlar biraz daha kirli çalmaya yönelik manyetiklerdir.ama single lar öyle değil.fender noiseless manyetikler ise apayrı bişeydir.nası tarif edilir bilmem ama kaymak gibi sesi vardır.gitarı çınlatır, bass ı böğürtür diyebiliriz sanırım :))
    ancak yaklaşık iki gün önce kıvılcımda sorduğumda fender manyetik satmadıklarını söylediler.belki siparişler gelir...
  • kkurt • 6 Ekim 2005 22:11 • #546276
    Kuvetten ne kastettiğine bağlı. Voltaj seviyesi ise hayır. Distorsiyonun fazla tiz çıkmasını engelleyen orta frekansların kuvvetli varlığıysa eğer, o da hayır, ama kendine özgü bir tonları var, ve bence güzel bir ton. (Fenderinkileri denemedim bende Kinman'ın singleları var, ama çok farklı olacağını sanmıyorum). Söylenebilecek fazla olumsuz birşey yok sadece, palm mute edip bas telleri çalarsan humbuckerların verdiği distorsiyonu pek vermiyorlar, bir de humbucker tonuna alıştıysan ses tonlarını biraz fazla ince bulabilirsin, ve bir tek gitarın varsa ve S-S-S ise manyetikler gürültüsüz olsa bile sırf bu yüzden köprü pozisyonundaki manyetiği humbuckerla değiştirmek isteyebilirsin... ama öte yandan stratlardaki köprü posizyonundaki manyetiğin duruş şekline denebilecek birşeyler var. Bence distorsiyonlu akorların içindeki notaların daha net durabilmesi için manyetiğin tiz tel tarafının köprüye biraz daha yakın olması lazım. Herhalde sesi fazla tiz olmasın diye öyle konumlandırılmış, çünkü strat singlelarını sesi zaten baya tiz çıkıyor, özellikle köprü posizyonu için. Ama ordaki single'ı söküp yerine sesi hiç te tiz olmayan single coil boyunda bir humbucker takarsan ne olur - bunu düşünmek lazım gidip te öyle bir humbuckera para vermeden önce. Normal boyda bir humbucker takmayı tercih ederdim eğer değiştirmeye niyetim olsaydı, risk almış olmamak için. (Ben bu manyetği beğenmedim deyip geri götürdüğünde geri almıyorlar...:) )
    ---
    not: bu mesajı yazarken strat manyetiğin konumunu doğru hatırlamıyormuşum, aslında tiz tarafı köprüye yakın bas tarafı uzak. gerçi yine de sonuç aynı.
  • kkurt • 20 Ekim 2005 18:21 • #546448
    strat dist. demo

http://www.quickdump.com/files/121059177.html