Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Elektro Gitar Yardım

• craSSa • 22 Ekim 2005 14:36 • #546496
    Gitarımla bir problemim var umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdi şöyle bir durum var ki ben bu aletlerin içinden falan anlamıyordum. Fakat humbuckerlardan birini içeri kaçırınca açmak zorunda kaldım. Basit bir problem için tamire götürecek değildim. Ama keşke götürseydim diyorum çünkü şimdi daha büyük bir problemim var. Dip gürültüsü eskiden katlanılabilir bir düzeydeydi ve tellere dokununca geçiyordu. Şimdi ise daha da arttı ve tellere dokununca da bir değişiklik olmuyor. Özellikle overdriveda oldukça rahatsız edici bir dip gürültüsü alıyorum. Manyetikleri bozduğumu sanmıyorum çünkü sadece açıp humbuckerı taktım ve kapattım o kadar. Anlayan varsa lütfen yardımcı olsun. Şimdiden teşekkürler...

(Fazla uğrayamıyorum malum ÖSS öğrencisiyiz. Sadece işim düştüğünde ehuhe ;))
  • kilisli • 23 Ekim 2005 02:05 • #546503
    Hoca sen napmıssın yaa?OSS ye calismaya benzemez gitar tamiri.Biz bu ise hayatımızı verdik.
    Bak şimdi gitarını baştan kuruyoruz.
    1-Telleri cikar.
    2-humbuckerlı sök.
    3-Ton tuşlarını çıkar.
    4-Humbuckerları dagıt.Huters fazlı ve mıknatısları ters kutuplu olacak şekilde bağla.Bunlar bağlandıgı için birbirinin gürültüsünü filtreleyen iki single coil'in oluşturduğu, normal bir pickup'a kıyasla daha yüksek çıkış gücüne ve daha iyi baslara sahip, ama tiz sesleri netliğinden kaybeden pickuplar oldugunu goreceksin.. elektro gitarların çoğunda single coil'den hala vazgeçilmemesinin sebebi, humbuckerların bu dezavantajıdır.Manyetiklerin yukseklik seviyesini fitle.
    5-Yine de cızırtıyorsa Manyetikleri selobantla birlestir.Sıkı sıkı arada bosluk kalmayacak sekilde birlestir.
  • michelle • 23 Ekim 2005 08:20 • #546504
    hahaha!!
  • craSSa • 23 Ekim 2005 14:08 • #546507
    Haklısın hacı benzemiyor da ucundan başlamak lazım bu işlere. Malum bu aletlerin ne zaman ne sorun çıkaracağı belli olmuyor hele ki kullanan bensem. Yardımın için teşekkürler ama anlatımın hayatında sevişmemiş bir adama seksi anlatmaya benziyor :) Şİmdi şöyle ki ben elime tornavidayı alıp alete dalmadan önce oldukça memnundum gitarımdan. Benim yaptığım bir hata bu soruna neden olmuş olmalı ki ben bu hatayı bulmaya çalışıyorum. Sadece çıkarıp taktığım humbuckerların böyle bir sorun çıkarması epey garip tabi iş humbuckerları dağıtmaya varacaksa hiç dalmayayım tekrar bilen biri halletsin işi. Şu mişel niye güldü onu da anlamadım ya neyse...