Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Arkadaşlar manyetikler konusunda yardım...

• The Guardian • 26 Ekim 2005 21:00 • #546540
    Arkdaşlar bende ibanez s470 manyetik var ve bubların yeterli olduğuna inanmıyorum bi bridge birde neck manyetiklerini değiştireceğim ilk olarak kafamda 1-2 marka model var sizce nasıl?
    Seymour Duncan SH-2Jazz Humbucker(neck) + Seymour Duncan SH-4JB veya SH-5 Duncan Custom(bridge) ya da bu ikilinin fiyatı 325ytl
    Di Marzio Super Distortion (bridge) buna uygun bir neck manyetiği bulamadım fiyat:145 ytl
    sizce bunlar nasıl ya da hangisi daha iyi veya aşağı yukarı aynı fiyata daha iyi bir kombinasyon varmı? yorumlarınızı bekliyorum

Bu arada size şu tarzı çalıyorum diyemem ama sert tonlar kullandığımı söyleyebilirim
    NOT: İleride sapı rahat, kaliteli ağaçtan yapılmış ve sağlam ama manyetikleri kötü olan ünlü olmayan markaların gitarlardan alıp kendi manyetiklerimi takmayı düşünüyorum...
  • kkurt • 26 Ekim 2005 21:53 • #546542
    S470 bi humbuckersa başka bir humbuckerla değiştirmenin bir mantığını göremiyorum. Bence manyetiklere verilen önem fazlasıyla abartı. Gürültüsüz olsunlar yeter.
  • The Guardian • 27 Ekim 2005 17:54 • #546553
    Tamam kardeşim senide anlıyorumda sustain için manyetik önemli hemde niyetimi mesajda açıklamıştım ama yinede birşeyler yazmak için vakit harcamışsın sağolasın...
  • kkurt • 27 Ekim 2005 19:08 • #546555
    Bir manyetik iki şekilde sustain kaybına sebep olabilir: Ya gürültülüdür, sinyal seviyesi gürültü seviyesinin altına düşünce sustain kesilir, ya da mıknatısları gereğinden fazla kuvvetlidir, tellerin titreşimini zayıflatır.

Tabi voltajı yüksek manyetiklerle daha iyi sustain alabilirsin, ama önemli olan sinyal / gürültü oranı. Sinyal yükseldikçe gürültü de yükseliyorsa o zaman anlamı yok. Ortada iki humbucker var, birini ibanez ötekini seymour duncan yapmış, birinin sinyal/gürültü oranının ötekinden daha iyi olması mümkün mü? Mümkün, ama o manyetiğe vereceğin paraya değer mi? Bence değmez ama sen bilirsin. Belki seymour duncan %10 daha iyidir ve bu belki sence önemlidir... Ya da gaini düşük bir processör/amfi kullanıyorsundur overdrive pedalı alacağıma daha kuvvetli bir manyetik alayım diyorsan o da mantıklı bir seçim olabilir tabi.
  • The Guardian • 27 Ekim 2005 20:50 • #546557
    Sağolsın kkurt burada senden daha bilgili bir adam görmedim ben yaa...
    MSN varsa versene sana sormak istediğim birkaç konu daha var...
  • kkurt • 27 Ekim 2005 22:21 • #546558
    :) yok eminim birileri birşeyleri daha iyi biliyordur, foruma yazarsan daha iyi olur. mesela ben o bahsettiğin manyetiklerin hiç birinini denemedim (ama denediğim manyetikler para israfından başka bir işe yaramadı - bir tek istisnası oldu bunun o da gürülülü bir manyetiği gürültüsüz olanla değiştirmek). Belki deneyen biri vardır ve bir iki gün içinde mesajını görüp farklı birşey söyleyecek.)
    msn: [email protected]
  • The Guardian • 29 Ekim 2005 21:36 • #546611
    Yaaa başka kimse mi birşey bilmiyor bu manyetikler hakkında?
  • ali k • 2 Kasım 2005 22:27 • #546691
    bende bc rich var.gitarıma ilk emg81 almıştım.testere gibi tonu vardı güzel olduğunu sanıyodum.sonra zakk wyld ın emg81 ve 85 ten oluşan setini gördüm ,hoşuma gitmişti sesi(gerçi daha sonra onun tonunu yakalamk için tellerin gövdeye değmesi gerektiğini öğrenmiştim..).emg 85 ekledim neck eve emg 85 aşık oldum.çok güçlü bir manyetik sert ama güzel bir sertliği var 81 gibi kulak tırmalamıyor...gerçi bu tip manyetiklerde gitarın kasasının yapıldığı ahşap cinside önemliymiş.ama bc rich de performansı çok iyi...
  • kkurt • 2 Kasım 2005 22:57 • #546695
    Zakk M&G marka el yapımı amfiler kullanıyor. Marshall Plexi kopyası ama kaliteli parçalarla üretilmiş hali, Marshall'ın ürettiği "reissue" serisinden değil.

http://www.mandgamps.com/Player_zakk_wylde.htm
  • XES • 3 Kasım 2005 11:47 • #546715
    Manyetik seçimi tamamen zevke bağlı olduğundan onu al bunu alma diyemem fakat yazdığın manyetikler kaliteli manyetikler.
    Yalnız birşey hatırlayım. Gitarın muhtemelen Floyd Rose tipi bir köprüye sahip. Bu durumda Seymour Duncan'ın SH4 modeli (diğerlerini de kontrol et) gitarına uymayacaktır. Neden dersen Floyd Rose köprülerde tellerin birbirinden uzaklığı daha fazladır ve bu tip gitarlara tel aralıklarıyla uyumlu manyetikler takmak gerekir. Floyd Rose köprülü gitarlar için kullanılan manyetikler "Trembucker" ya da "F Spaced" olarak adlandırılır. SH4 modeli daha çok Fenderler gibi tellerin birbirine yakın olduğu gitarlarda kullanılır. Floyd Roselu gitarlar için aynı manyetiğin TB4 isimli modelini kullanman gerekir. SH4 ve TB4 ölçüleri dışında tamamen aynı manyetiklerdir.
    DiMarzio modellerinde bu durum "F Spaced" ibaresiyle belirtilir. Kolay gelsin...