-
Japon stratlar burda bulunan mexicalardan daha mı iyidir? Hem fiyat hem de performans açısından farkı nedir? Bu konuda bilgisi olanların cevabını bekliyorum....
-
arkadasım strat dedigin olay cok degisiktir mesela bn izmirde bir mexico strat calmıstım aynı dukkanda caldıgım american strattan iyiydi ve fiyatıda oldukca dusuktu bna kalırsa sen aleti almadan onca cal tonunu duy memnun kalıp kalmayacagını bole anlarsın!!!!
-
Aslında ben de senin gibi düşünüyorum ama şu sıralar japonyaya bi tanıdığım gidecek o yüzden bi fikir edinmek istedim... Daha önce kullanan veya denemiş olan birilerinin tavsiyesi çok yararlı olur.
-
fender japonya fabrikasını kapatalı cok oldu. dolayısıyla 2. el bulabilirsin. ben tavsiye ederim. cünkü elektrik aksamı amerikanlardan farklıdır hatta goreceli olarak daha iyi olduğunu söyleyenler var. tabi japonların gitar üretiminde ne kadar iyi olduğu konusunda meksikayla hicbir kıyaslamaya girmiyorum. umarım güzel bir gitar bulabilirsin. bu arada eğer arkadaşın japonya ya gidiyorsa
fender yerine çok daha eski ve orjinal japon yamaha, teisco,nippon,ventura, ibanez vs gibi çok şekilli gitarları var onlardan getirtebilirsin. vintage japan guitars diye bi arat yahoo dan bi de www.vintaxe.com a bakarsın.
-
Yanıtın için çok teşekkürler.Ancak ben fender japaonyada hala gitar üretiyo ama dış piyasaya sunmuyor sadece japaonyada satıyor diye duymuştum.
-
bak simdi eger japnların urettigi amerikalıların urettigi gitar diye bakacaksak olaya her zaman aynı sonuca varamayız neden cunki bir jackson gitarı american olmadıgı surece bir ise yaramaz profesyonel manada (caldım ordan biliyorum) ama gel gelelim japonların dunyaya kafa tutan bir ibanezi var ve en baba virtuozlerin grupların tercih ettigi bir gitar ama sen bunu alırken de bir amerikan jackson a odedigin fiyatı oduyosun...yani parayı verdikten sonra japonda yapıyo gitarı!!onemli olan orta fiyatlı gitarları satın alırken dikkatli olmak!!!
-
evet yav ben iki sene önce guitar player dergisinde okumuştum 2002 yapımı fender japon travel gitar hakkında baya uzunca bi yazı...adam japonyaya sefer yapan bi pilotla anlaşıp öyle almış gitarı :))
-
http://www.edromanguitars.com/rant/imports.htm adresinden bir bilgi:
"The Japanese Fender Guitars are actually far better than their USA counterparts. I think they sound better, play better and even look better. Fender discontinued making Japanese guitars available in the USA because most people were figuring out that the Japanese ones were such high quality. In my opinion Fender had to stop bringing in the Japanese models or start losing sales on their overpriced USA models (that is their main source of revenue."
Ing. bilmeyenler için tercüme: "Japon Fender'ler ABD yapımı Fenderlerden daha iyidir, bu nedenle ABD'ye ithal edilmelerinden vazgeçilmiştir çünkü insanlar Japon Fenderlerin daha iyi olduğunu anladıkça yüksek fiyatlı ABD modellerinin satılmayacağını ve bu nedenle Fender'in karının da düşeceğini anlaşılmıştı" gibi birşey yazıyor yukarıda.
Ed Roman dürüst adamdır, "ben önce yerel müşterilerimi sonra yurt dışındakileri düşünürüm" yazıyordu bir ara web sitesinde, "we ship worldwide" ibaresinin yanında biyerlere:) Belki hala duruyordur.
-
Cevaplarınız için çok sağolun.Ama gitarı denyemeyeceğim için kafamda bir çok soru işareti mevcut. www.ishibashi-music/fenderjp adresinde hem fiyat hem de özellik olarak ayrıntılı açıklamalar var. Fiyatları türk parası olarak 400 ytlden başlıyor ve normal olarak yükseliyor. 400-600 milyon arası mexico 2. el falan bulabilirmiyim burda. Parasızlığın gözü kör olsun keşke param olsa bastırsam 1600-1700 dolar da american alsam hiç uğraşmadan...
-
Denemeden gözün kapalı alınabilecek gitarlar genelde çok pahalı oluyor, ve onlarda bile problemler olabilir, ve her ne kadar bu problemler garanti kapsamında olsa da, gitarı Türkiye'deki yetkili bir distrübütorden almadığın için garanti kapsamı dışına çıkmış oluyor. (Gerçi Türkiye'den alsan ne olacak buradaki distrübütörlerde nerde o sorumluluk anlayışı)