-
squier hakkında bi bilgisi ve tecrübesi olan arkadşlardan yardım bekliyorum.. ACİL, ÇÜNKÜ P.TESİ GÜNÜ İSTANBUL'A GİDİCEM.. O ZAMANA KARŞI Bİ FİKİR EDİNMİŞ OLMAM LAZIM..
-
fender firmasının yan ürün olarak çinde ürettiği gitarlar olarak biliriz...başlangıç ve gelişme sürecinde iyi bir gitar illaki 24 perde takıntın yoksa 21 perde bir squier bir süre işini görür çünkü genelde bu ayarda tercih edilen cort oluyor ama ben kendi adıma squier i de tavsiye ederim...(kişisel fikir)...
-
eyv hocam.. bu arada squier ler de fender gibi meksika, USA filan gibi kalite sınıflarına ayrılmış mı yoksa hepsi standartmıdır?...
-
Her ne kadar malzeme kalitesi farkı olsa da, fiyat farkı asıl işçilik ücretlerindeki farktan kaynaklanıyor, dolayısı ile hepsi Çin'de biryerlerde üretilmek durumunda, aksi halde squier fiyatına satılamaz.
Yani ortada aynı işi yapan iki kişinin bir ülkede ayda $150'a bir başka ülkede $3000 a çalışması sözkonusu. Tabi malzeme kalitesini düşük tutuyorlar ki, kazara Çin'de yapılan ABD'de yapılan kadar kaliteli olmasın (Hani belki işçilerden biri bir gün gaza gelir sanatını ispat etmeye kalkar o durumda ortaya çıkan ürün ABD yapımı olandan daha kaliteli olmasın diye adamın eline kaliteli malzeme vermiyorlar, yoksa anlata anlata bitiremedikleri "Amerikan kalitesi" nin karizması çizilir.)
-
beni kale alıp cevap yazdığın için sağol.. ne dersin; kıvılcımda satılan 130-150$lık squierler alınık mıdır?!
-
klavyesi düzgünse, akort tutuyorsa, entonasyon ayarı iyiyse ya da ayarlamaya niyetleri varsa, üzerinde köprü pozisyonunda humbucker varsa, yüksek gainli distorsiyonla tek nota çaldığında bazı perdelerde yükselip alçalan bir ses yapmıyorsa (sustain problemi belirtisidir), üzerindeki tremelo sistemi uydurma bir metalden değilse (çelik olması gerekiyor), akla gelebilecek başka bir yanlışlığı yoksa, alınıktır.
-
abi bu saydığın tüm özelliklerin aynı anda 150$lık bir gitarda bulunmasını beklemek biraz zor olsa gerek.. ben beni bir kaç sene idare edecek kadar bi gitar istiyorum..benim zaten eski bir gitarım var 3 yıldır onunla çalışıyorum..eğer bu bütçeyle ist a gelirsem..bana yardımcı olurmusun?
-
:) abi inan vaktim yok, ama istiklal caddesine bir uğra, gitar satıcılarının hemen hemen hepsi orda. squier'lerin fiyatı $250 civarı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
-
bu gitarın sustain'i ucuz bir maldan beklenemeyecek ölçüde uzundur, bunu da evrensel kasanın enfes dizaynına bağlıyorum. bu manada tatmin edici clean tone'lara gebedir bu gitar. ev kaydı falan yapıyor iseniz aslında bu spesifik amaç için optimal bir kullanım olanağını da içinde barındırır bu manada.
ayrıca "ben büyüyünce erkan oğur olacam, o yüzden de şimdi ucuz bir gitar alayım, perdelerini de kenan'a söktürüp münasip bir elden düşme e-bowla ulvi kıvamlar yakalayayım ufak ufak" şeklinde kaygılarınız varsa bana boş bir mail atınız, ben size vazgeçmeniz için uzun bir metin yazar, yollarım.
ve fakat işin içine bir miktar gain karıştığı anda bir dip gürültüsü verir ki akıllara ziyan. amanın dersiniz, gitarı olduğu yere bırakıp herhangi bir yöne doğru bağıra bağıra koşmaya başlarsınız.
Bu arada sakın istanbul'a gelme.İstanbul gibi guzel bi sehiri kirletme sakın.
-
bana yazdığın ilk 3 paragraf için sana yazacağım teşekkür mailini aklıma tasarlarken son cümleyi görünce senin hakkında yanıldığımı farkettim..diğer forumlarda da sana yazılan kötü şeylerin şimdi ne kadar haklı olduğunu bi kez daha gördüm..istanbulu düşündüğün için duyarlı olduğunu söleyebilirim fakat senin istanbulda bulunman zaten ses,görüntü,çevre ve hava kirliliğin başlıca nedeni olarak gösterilebilir...