Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

fender'le distortion?

• whayss • 29 Ekim 2005 17:51 • #546596
    arkadaşlar kime sorsam fender start(sss) gitarla distortionla iyi ton alamassın diyor.peki bunun nedeni sadece single manyetik olması mı?mesela ben "usa" fender start alırsam distortionda ne gibi sorunlar yaşarım?ve bu sorunları nasıl kapatabilirim?

teşekkürler ....
  • deady_ykal • 29 Ekim 2005 18:23 • #546598
    iyi ton değil de sert ton alamazsın(benim bildiğim-pek anlamam gitardan:D)
  • man_on_fire • 29 Ekim 2005 18:54 • #546600
    Single manyetikler çok dip gürültüsü yapıyor...DAhasını ben de bilmem..
  • craSSa • 29 Ekim 2005 20:03 • #546604
    Birincisi sert tonlar istiyorsan tercihin kesinlikle Fender veya İbanez olmamalı. Sert distorsiyon tonları için Jackson ve Gibson idealdir. Özellikle Gibson clean tonlarda da mükemmeldir. Hatrı sayılır bir Fender'a verecek kadar paran varsa bu ikisinden birini düşün derim. İkincisi evet, dip gürtüsüne katlanamıyorsan zaten humbuckerlı bir gitar düşünmelisin. Bu fışfışlar ters kutuplu bağlanmış iki single oldukları için birbirlerinin gürültülerini bastırıyorlar. Ben SB Dreams kullandığım halde (Çift hum tek single) oldukça memnundum gitarın tonundan ve gürültüsünden. Ta ki açıp içine s*çıncaya kadar. Şimdi dip gürültüsünden gitarın sesini duyamıyorum. Neyse ikimize de kolay gelsin....
  • kkurt • 29 Ekim 2005 20:13 • #546605
    "Birincisi sert tonlar istiyorsan tercihin kesinlikle Fender veya İbanez olmamalı.

Tamamen alakasız. Marka ile hiçbir ilgisi yok, ama öte yandan Fender'in gürültülü singleları ne diye hala daha ürettiğini ise çok merak ediyorum. Manyetik satan şirketlerle bir anlaşmaları mı var acaba, gitar satışı sonrası manyetik satışının karını mı kırışıyorlar nedir:)

"Şimdi dip gürültüsünden gitarın sesini duyamıyorum. Neyse ikimize de kolay gelsin..."

:) Ya tellere giden toprak hattını kopartmışsındır, ya humbuckerların bağlantısını bozmuşsundur, ya da bunun gibi başka birşey.

Bu arada Slash'ın kullandığı gibsonları gibson'ın üretmediğini biliyor muydunuz? Bende yeni öğrendim ve bir yaşıma daha girdim:)

http://www.edromanguitars.com/rant/ghost.htm
  • hic_yoktan_iyi • 29 Ekim 2005 20:33 • #546606
    bende stratocaster meksika var fakat distortionla ilgili en ufak bir sorun yaşamıyorum belkide elimdeki gitar şansıma problemsizdir ama sorun yaşayanı ya da dip sesten şikayet edenide pek görmedim adam gibi bir ses sistemi amfi ya da mikserle kullanıldığına eğer iyi kablolarda kullanıyorsan hiçbir sorun yaşayacağını sanmıyorum...ama ibanez den ya da jacksondan çıkan gibi bir ton alamazsın tabii ki o ayrı...
  • kkurt • 29 Ekim 2005 20:38 • #546608
    "ama ibanez den ya da jacksondan çıkan gibi bir ton alamazsın tabii ki o ayrı..."

Manyetikler gürültüsüz olsaydı alırdın. Humbucker olmasına bile gerek yok hatta. Gürültüsüz single coil olsaydı yeterdi.
  • craSSa • 2 Kasım 2005 10:11 • #546678
    Yok hacı alıp manyetiklerini değiştirecekse elbette alakası yok ama default olarak bırakacaksa bir Jackson kadar sert ton alamaz yanlış mıyım? Neyse gel sen benim gitara da bir el at. Gitarın sesini duyamıyorum derken biraz mübalağa yaptım. Elbette duyuyorum ama oldukça yüksek bir dip gürültüsü var. Fakat humbuckerların vidalarına (!) veya gitarın jak girişine dokununca gürültü hemen hemen kesiliyor. Tellere dokununca ise bir değişiklik olmuyor. Humları bozduğumu sanmıyorum çünkü sadece gitarı açtım ve kapattım (ton düğmeleri ile bir problemim olmuştu). Topraklama dediğin olaydan ise hiç anamıyorum biraz aydınlatırsan sevinirim. Bu toprak hattı da ne oluyor? Yardımcı olursan çözebilirim sanırım. Şu Slash olayı ise epey ilginç :))
  • XES • 2 Kasım 2005 11:42 • #546680
    Fender'in hala gürültülü singe üretmelerinin sebebi Fender'ın esas kitlesi olan Blues Ve Jazzcıların eski gürültülü manyetiklerin tonunu araması. Adamlar American Deluxe Stratocaster alıp, aldığı gün manyetikleri standart manyetiklerle değişiyorlar. "Noiselessların tonu bu kadar doğal değil abicim." cümlesini sayısız kere duydum bir çok eski Fenderciden.

Distortion meselesine gelirsek.. Fenderler distortiona pek yatkın değildir. Daha doğru tabirle distortion için üretilmemişlerdir. Fenderler parlak clean tonu ve sıcak overdrive tonlarıyla Fender olmuştur. Ama bu hiç bir şekilde distortion vermez demek mi? Tabi ki hayır. Herhangi bir Strat iyi bir amfiyle çok güzel distortion tonları verebilir. Singleların dip gürültüsü zaten çalarken duyulmayacaktır. Eğer hiç istenmiyorsa switch'in ikinci ya da 4üncü pozisyonlarında sap+köprü ya da köprü+sap manyetileriyle çalındığında dip gürültüsü neredeyse tamamen ortadan kalkacaktır. O da kesmezse bir Noise Gate ile hallolmayacak gürültü yok zaten.

craSSa: Gitarının -genelde- köprü yaylarının bağlandığı parçaya manyetiklerden bir toprak hattı lehimlidir. bu hat başka bir yerde de olabilir ama bir şekilde elektrik sistemini tellerle ve dolayısıyla seninle topraklayacak şekilde bağlanmıştır. Muhtemelen o kablo yerinden kopmuştur. Biraz lehimle halledilir.
  • hic_yoktan_iyi • 2 Kasım 2005 16:08 • #546681
    "ama ibanez den ya da jacksondan çıkan gibi bir ton alamazsın tabii ki o ayrı..."

Manyetikler gürültüsüz olsaydı alırdın. Humbucker olmasına bile gerek yok hatta. Gürültüsüz single coil olsaydı yeterdi.

anlatmak istediğim tek problemde o ya zaten ...:)