Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitar amfilerindeki external speaker çıkışı

• ali k • 2 Kasım 2005 22:14 • #546689
    arkadaşlar bende fender frontman 25 r amfi var.amfimi satmayı düşünüyorum.aslında amfimi seviyorum ama uzun süredir kullandığım için biraz sıkıldım diyebilirim daha güçlü bişey istiyorum.amfimde 8 ohm luk bir externel speaker çıkışı var.bu çıkıştan gitarıma başka bir amfi veya hoparlör bağlıyabilirmiyim.bu şekilde kullanan arkaşlar varsa tecrübelerini lütfen paylaşmalarını rica ediyorum.performans ve farklılıklar nasıl oluyor bilelim.amfimi satmak pek içimden geçmiyor aslında.bu yolla güzel şeyler ortaya çıkabiliyorsa yeni amfi alacağıma elimdekini geliştiriyim....
  • kkurt • 2 Kasım 2005 22:18 • #546690
    Oraya başka bir hoparlör bağlayabilirsin. Amfi tüplüyse o çıkışı boşta çalıştırma, yani boş bir kablo bağlama, veya o çıkışı hoparlör haricinde herhangi birşey bağlamak amacıyla kullanma. Oldukça masraflı bir tamire sebep olabilir:)
  • ali k • 2 Kasım 2005 22:37 • #546692
    öncelikle cevap yazdığın için teşekürler kkurt.
    başka bir hopaorlör bağladığım zaman güçte bir azalma ya da seste bir bozukluk olabiliyormu.yani amfi kendi orjinal höparlörüne sağladığı gücün aynısını external höporlerede veriyormu ya da bu gücünü iki hoparlör arasında paylaştırıp sesde bir bozulmamı oluyor.bilmem anlatabildimmi(lisedeyken fizik derslerini pek sevmezdim.:).eğer bu sistemi tavsiye eden arkadaşlar varsa ne tür bir hoparlor almalıyım? marka veya cins olarak belirtirseniz sevinirim(sanırım her hoparlör elektrogitarın sesini net ve güzel veremez)
  • kkurt • 2 Kasım 2005 22:52 • #546694
    Sinyalin harici hoparlörle amfinin kendi hoparlörü arasında paylaşılıp paylaşılmayacağı amfinin tasarımına bağlı. Büyük bir ihtimalle paylaşılmayacak ve tamamı harici hoparlöre gidecek. Maksimum verimlilikte çalışması için harici hoparlör sisteminin empedansının amfininkine eşit olması lazım (8 ohm yazıyorya işte o).
    Eşit olmaması duruma göre sadece verimsizlik ya da riske sebep olabilir. Transistörlü amfilerde harici hoparlörün empedansının amfinin üzerinde yazandan düşük olması risklidir, tüplü olanlarda ise yüksek olması. Her iki durumda en iyisi eşit olmasıdır.

Harici hoparlör çıkışı amfinin üzerinde olan hoparlörden daha iyi bir hoparlör kullanma şansın olduğu zaman işe yarar. Mesela amfiyi aldın stüdyoya götürdün baktın orda Marshall marka bir 4x12 var... İşte o durumda.
  • ali k • 2 Kasım 2005 23:06 • #546696
    peki son bir soru... amfimi satarsam behringer gmx212(100watt) amfi almayı düşünüyorum(fiyatı 430euro)(heavy metal severim).bu amfiyimi almalıyım yoksa iyi bir hoparlörmü ekliyim.behringerde ayrıca efekt olayı filanda var ama bende de boss me-30 var.aradaki açığı böyle kapatabiliriz belki. fikirlerinizi bekliyorum.aslında benim tek istediğim güçlü güzel bir saund. seçimin behringer olmasıda ayrı tartışma konusu olabilir aslında çok eleştirilen bir amfi ama ucuz...daha pahalısını alamam..buarada bu amfiden kulllananlar varsa yorumlarını bekliyorum..
  • kkurt • 3 Kasım 2005 08:58 • #546710
    bilmiyorum, piyasada o kadar çok amfi var ki hepsini bilmek imkansız.