-
Arkadaşlar elektro gitar ım var... ben normalde mikrofon girişinden elektro gitarı takıyorum bilgisayara ve ses kaydı flian yapabiliyorum... (clean ton da)
bir elektro akustik gitar aldım ve aynı şekilde onuda bilgisayara bağlamak istiyorum...
mikrofon ayarlarında gelişmiş özelliklerde "microphone +20dB Boost" diye bir seçenek var, akustik gitardan o seçeneği işaretlemeden ses alamıyorum...
o seçeneği işaretledğim zamanda çok gürültülü geliyor ses...
elektro gitarda o seçeneği işaretlemeden çok güzel ses alabiliyorum...
acaba bunun nedeni nedir arkadaşlar...
acaba akustik gitarın kablo girişindemi bir problem var yoksa benim yapmam gereken başka bir ayarmı var...
saygılarımla
pesimist
-
Akuskik gitarda piezo alıcı vardır muhtemelen ve empedansı 10Mohm civarındadır. Bu değer oldukça yüksek, özel preamfi gerektirir, mümkünse gitarın içine monte edilmelidir.
-
peki bir processor alsam sorunumu halledermiyim?
hem distortion tonu alabileceğim hemde akustik gitarım için uygun bir processor ne önerirsiniz?
önerdiğiniz processor un ortalama maliyeti nedir?
saygılarımla
pesimist
-
processorler elektro gitar için tasarlandıklarından akustik gitar preamfisinin yerini tutmaz ama ses kartına kıyasla daha makul bir seçim.
-
preamfi nedir ne değildir peki onu biraz açıklarmısın?...
benim bildiğim kadarıyla amfi üzerine amfi bağlama olayına preamfi deniyor... peki akustik gitarın içine monte edersen daha iyi olur demiştin... bu nasıl olcak peki...
biraz daha aydınlatırsan beni çok makbule geçicek...
söz sana çay ısmarlicam :)
saygılarımla
pesimist
-
çok zayıf sinyalleri kuvvetlendiren aletlere preamfi denir.
akuskik gitarın içinde bir preamfi olması lazımdı zaten, yoksa yanlış gitarı almışsın.
sonradan eklenebilir tabi, ama gitarın üzerinde çalışabilecek birileri lazım.
preamfi gitarın dışında da olabilir, ama nasıl bir preamfi gerekli olduğuna karar vermek için gitarın üzerinde nasıl bir alıcı olduğunu bilmek gerekiyor. genelde piezo kristal bulunur akustik gitarlarda, ama başka birşey de olabilir. Üreticisinin web sitesine girip araştırmak lazım.
-
eğer yanlış anlamışsam kusuruma bakma. ama +20db seçeneğini seçtikten sonra mikrofonun sesini kısınca sorunun çözülmesi lazım kanımca. zira ben klasik gitarla kayıt yaparken böyle yapıyorum...
-
sorun çözülmüyor...
ses zaten çok kısık geliyor... birde mikrofonun sesini kısınca sesi çok az duyuyorum...
ilgilerinize teşekkür ediyorum özellikle "kkurt"
saygılarımla
pesimist
-
git bi mixer al..sorun kalmas..inan bana..
-
Mikserler 0dB lik hat seviyesi için tasarlanmışlardır, sinyal seviyesi olarak yaklaşık 1V civarındadır bu, tipik olarak giriş empedansı da 1Mohm'dur (mümkün olduğunca yüksek olması tercih edilir), çıkış empedansı da pratikte teknik olarak ne kadar düşük olabiliyorsa o kadardır (ideal çıkış empedansı sıfır, ideal giriş empedansı ise sonsuzdur ama bu pratikte mümkün değil).
Belki mikrofon girişleri de olablir (tipik emp. 600 ohm), ama piezo kristalin sahip olduğu 10Mohm'luk empedans özel bir durumdur, özel preamfi gerektirir.